Bursa Adliyesi’nde olağanüstü güvenlik önlemi

Çağlayan Adliyesi’ndeki saldırının ardından tüm adliyelerde olduğu gibi Bursa’da da güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarıldı.

Bursa Adliyesi’nde olağanüstü güvenlik önlemi

Polisler aramaları sıklaştırınca adliye önünde kuyruk oluştu. 

Bursa Adliyesi’ne sabah saatlerinde gelenler titiz bir aramadan geçirildi. Güvenlik tedbirleri arttırılınca adliye girişinde uzun kuyruklar oluştu.

Bundan sonra otopark girişi, arka kapı ve ön kapılardaki tedbirlerin daha da arttırılacağı, güvenlik kamerası kontrol merkezinden de adliye çevresindeki şüpheli kişi ya da araçların takibi konusunda hassasiyetin arttırıldığı öğrenildi.

Bu arada Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri de alarma geçti. İstihbarat birimleri, İstanbul’daki saldırının ardından hassas noktalara yönelik yeni saldırı teşebbüsü ile ilgili tüm birimlerin duyarlı olmasını istedi.

Öte yandan, saldırıda öldürülen DHKPC’li Şafak Yayla’nın Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nde okuyan ağabeyi Bulut Yayla tarafından örgüte alıştırıldığı öne sürüldü. Uludağ Üniversitesi 2.sınıf öğrenciliğini bırakan Bulut Yayla’nın Okmeydanı Sorumluluğu’na yükseldiği, Yunanistan’da eğitim alıp kardeşini de örgüte kazandırdığı öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X