Bursa Akademi’de ilk ders Rektör Ulcay’dan

Bursa’da öğrenim gören 2 bin 400 lise ve üniversite öğrencisine şehri, Türkiye’yi ve dünyayı daha yakından tanımalarına katkı sağlamayı hedefleyen ‘Bursa Akademi’ start aldı.

Bursa Akademi’de ilk ders Rektör Ulcay’dan

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından düzenlenen ve 12 hafta sürecek olan proje kapsamında düzenlenen programda ilk dersi Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay verdi. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılış törenine Vali Yardımcısı Emir Osman Bulgurlu, AK Parti Bursa Milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu, Bennur Karaburun, Cemalettin Kani Torun, Osman Mesten, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Uygar Umut, Türkiye Yazarlar Vakfı Bursa Şube Başkanı Mustafa Baki Efe, TÜGVA Bursa İl Temsilcisi Hüseyin Yavuz, akademisyenler, veliler ve bine yakın öğrenci katıldı.

“GENÇ NÜFUS BİZİM EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİMİZ”

Açılış töreninin ardından gerçekleştirilen ilk derse konuşmacı olarak katılan UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, öğrencilere bilgi ve tecrübelerini anlattı.

Konuşmasının başında Avrupa’da her yıl genç nüfus oranının azaldığına dikkati çeken Rektör Ulcay, Türkiye’de ise genç nüfus oranının çok fazla olduğuna dikkati çekti. Genç nüfusu en büyük zenginlikleri olarak gördüklerini kaydeden Ulcay, “Ancak her yıl neredeyse bir milyona yakın gencimize iş bulmak zorundayız. Bunun altından kalkmanın tek çaresi vardır; o da girişimci sayısını arttırmaktır. Daha müreffeh bir Türkiye’de daha güzel yarınlar hayal ediyorsak, bunu girişimci ruha sahip gençlerimiz ile başarabiliriz. Toplum olarak bizim kanımızda girişimcilik var. bu nedenle ilköğretimden üniversitelerimize kadar eğitim müfredatımızı girişimci nesiller yetiştirmek üzerine şekillendirmeliyiz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X