Bursa Anadolu Lisesi sil baştan

Eğitimin kalitesi açısından Türkiye’nin en başarılı 4-5 okulu arasında yer alan Bursa Anadolu Lisesi (BAL) de Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilerek modern yapıya kavuşturuluyor.

Bursa Anadolu Lisesi sil baştan

Belediye bürokratlarıyla birlikte BAL’da incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kısa zamanda hizmete alınması planlanan okulun yeni yüzüyle tekrar ülkenin en prestijli eğitim kurumlarından biri haline geleceğini söyledi. 

Başkan Altepe’nin gerçekleştirdiği ziyarette Büyükşehir bürokratlarının yanı sıra 22. Dönem Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necdet Sezer, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer, Okul Müdürü İsmet Aksu ve okul mezunları da yer aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şehir merkezindeki köklü eğitim kurumlarının tek tek yenilendiğini ifade etti. 

En büyük proje ortaklarının milli eğitim olduğunu, okulların daha donanımlı hale gelmesi ve geleceği inşa edecek çocukların daha nitelikli eğitim alması için her türlü fedakarlığı gösterdiklerini belirten Başkan Altepe, “Köklü eğitim kurumlarımızın eksikliklerinin giderilmesi ve yeniden yapılması çalışmalarımız kapsamında BAL da bulunuyor. 40 yılını doldurmuş, çeşitli depremler geçirmiş bir yapı. Onun için buradayız” dedi.

Başkan Altepe, BAL’ın 40 yıl önce kurulduğunda maarif koleji adıyla Türkiye’nin en prestijli eğitim kurumları arasında yer aldığını hatırlattı. Okulun günümüzde de başarı sıralamasında ülkenin en iyi 4-5 kurumu arasında bulunduğunu ifade eden Başkan Altepe, “Buranın yabancı dil sınıfları, laboratuvar odaları ve toplantı salonlarıyla yeni yüz olması gerekiyor. Maarif Koleji adıyla Bursa ve Türkiyemizin yüz akıydı, şimdi tekrar o prestijine ulaşması gerekiyor. Büyükşehir olarak biz hazırız” diye konuştu.

Başkan Altepe, okulun 40 derslikli, yüzde 50 daha fazla kullanım alanına sahip olarak özgün mimariyle inşa edileceğini söyledi.

22 Dönem Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu ise, Başkan Altepe’nin bugüne kadar toplum yararına olan hiçbir talebe olumsuz cevap vermediğini hatırlatarak, yeni okulun Türkiye eğitim hayatında örnek teşkil etmesini diledi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necdet Sezer de, 60’lı yıllardan beri hizmet veren okulun yeni yüzüyle Büyükşehir hizmetlerini taçlandıracağını söyledi.

BAL Müdürü İsmet Aksu da, okulun mevcut durumu ve tarihçesi hakkında Başkan Altepe’yi bilgilendirdi. Aksu, konferans salonuna bile sahip olmayan okulun yenilenmesinden öğrenciler adına büyük mutluluk duyacaklarını ifade etti.

Başkan Altepe, ziyaretinin ardından beraberindekilerle okulun bölümlerini gezdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X