Bursa asayişte birinci sırada

Bursa İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız’ın bizzat uygulamanın başından sonuna kadar takip ettiği “Huzur 16” isimli il genelinde uygulanan asayiş denetimleri günün erken saatlerinde başlayıp sabahın ilk ışıklarında son buldu.

Bursa asayişte birinci sırada

Hakan Gönül / OLAY

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekiplerinin düzenlediği ve İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız’ın başından sonuna kadar yürüttüğü “Huzur 16 “ismi verilen operasyon; kamu düzeni, genel sağlık ve ahlak ile birlikte başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması, suç işlenmesinin önlemesi, aranan kişilerin yakalanması, suç işlemeye ve suça teşvik eden her türlü eşyanın ele geçirilmesi ve muhtemel olayların önlemesi amacıyla akşam üstü başlayarak sabahın ilk ışıklarına sürdü.

Toplamda iki bin polisin görev yaptığı operasyonlarda, trafikte, umume  açık  alanlarda ve halkın yoğun olduğu bölgelerde yapılan denetimlerde, 5000 kişinin sorgulaması yapıldı.

Bu sorgulamada araması bulunan 90 kişi yakalandı. Operasyonda 50 gram uyuşturucu madde esrar, 45 gram metamfetamin, 2 adet pompalı tüfek, 1 adet ruhsatsız tabanca, bir adet kuru sıkı tabanca ele geçirildi.

593 araç sorgusu yapılıp 15 tanesi trafikten men edildi. 85 araç hakkında ise 29.150 türk lirası cezai işlem uygulandı.

Denetimlerin asayiş ekipleri ve diğer birimler tarafından il genelinde sürekli olarak devam edeceği belirtilirken, Bursa’nın diğer illere göre asayiş konusunda birinci sırayı aldığı da ifade edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X