Bursa barajlarında yükseliş sürüyor! İşte doluluk oranı…

Bursa’ya içme suyu ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Doğancı ve Nilüfer barajlarındaki su seviyesi yükselişini sürdürüyor. 6 Mart’ta yüzde 70,19 olan ortalama doluluk oranı, son ölçümlere göre yüzde 73,89’a ulaştı.

Bursa barajlarında yükseliş sürüyor! İşte doluluk oranı…

Geçtiğimiz yaz ve sonbaharda kuraklık nedeniyle su sıkıntısı yaşayan Bursa’nın barajlarındaki su seviyesi ocak ayından bu yana etkili olan kar ve yağmur yağışlarıyla yükselişini sürdürüyor.

BUSKİ’nin internet sitesinden alınan bilgiye göre; kentin içme suyu ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Doğancı ve Nilüfer barajlarının ortalama doluluk oranı son ölçümlere göre yüzde 73,89’a ulaştı.

Yetkililer ve uzmanlar, su tasarrufunun önemi konusunda vatandaşlara uyarılarını sürdürüyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X