Bursa barajlarındaki seviye yüzleri güldürüyor

Bursa’nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Doğancı ve Nilüfer barajlarındaki doluluk oranları sevindiriyor. 2015 – 2024 yılları arasında 15 Nisan verileri baz alındığında, barajlardaki veriler, son 10 yılın en yüksek seviyesi olarak kaydedildi. 

Bursa barajlarındaki seviye yüzleri güldürüyor

Geçtiğimiz yıl, ülke genelinde yaşanan kuraklık ve mevsim normallerinin altında gerçekleşen yağışlar Bursa barajlarını olumsuz etkilemişti.

Ancak, sonbahardan bu yana yağışlardaki istikrarlı tablo, Bursa’nın içme suyu ihtiyacının yüzde 85’ini karşılayan Doğancı ve Nilüfer barajlarına olumlu yansıdı.

Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü’ndeki (BUSKİ) son verilerine göre, Doğancı Barajı’nda doluluk oranı yüzde 98, Nilüfer Barajı’ndaki doluluk oranı ise yüzde 100 olarak ölçüldü.

2015 – 2024 yılları arasında 15 Nisan verileri baz alındığında, barajlardaki bu doluluk oranı son 10 yılın en yüksek seviyesi olarak kaydedildi.

İşte son 10 yılın 15 Nisan tarihli verileri:

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X