Bursa bıçağında ‘marka’ atağı

Bursa’nın öne çıkmış sektörleri ve bazı marka değerlerinin geliştirilmesi için harekete geçtiklerini ifade eden Zübeyir Tökgöz, esnaf sanatkarlar ve Bursa bıçağı ile ilgili önemli projelerin müjdesini verdi.

Bursa bıçağında ‘marka’ atağı

ASLIHAN AYDIN

Ticaret İl Müdürü Zübeyir Tokgöz, şehrin geleneksel olarak en önemli marka değerinin Bursa bıçağı olduğunu söyledi.

Tokgöz, 8 ay önce Bursa’da göreve başladığını hatırlatarak, şehre hizmet etmek için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti. Bursa’nın öne çıkmış sektörleri ve bazı marka değerlerinin geliştirilmesi konusunda projeler yürütmek istediğini ifade eden Tökgöz, “Bunlar çağrılı projeler olduğu gibi, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ile de ortak çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Özellikle Bursa’nın kooperatifçiliği, esnaf ve sanatkarın sorunlarının çözülmesi konusunda bazı planlarımız var” dedi.

BİR TASLAK OLUŞTURDUK

Bursa’nın geleneksel olarak en önemli marka değerinin Bursa bıçağı olduğunu vurgulayan Tökgöz, şöyle devam etti: “Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları saklı tutarsak, bıçakçılık Oda seviyesinden dernek seviyesine düşmüş durumda. Bursa’daki bıçakçı ustalarının sorunlarının çözülmesi gerekiyor. Biz konu ile ilgili taslak oluşturduk. Bu taslağa, proje uygulayıcı kamu kurumlarının çağrılarını bekliyoruz ve gerekli prosedürden geçtikten sonra uygulamak istiyoruz.”

EKONOMİYE KATKI SAĞLAR

Tokgöz, Bursa bıçağının marka değerinin korunup, gelecek nesillere aktarıldığı takdirde şehrin ekonomisine katkı sağlayacak bir sektör ortaya çıkacağını söyledi. Üretim süreçlerinin, teknik bazı özelliklerin tanımlanması gerektiğini anlatan Tökgöz, “Bunlar bir markanın korunması ve geleceğe aktarılması açısından çok önemli konular”  diye konuştu.

44 BİN KAYITLI ŞİRKET

2014 yıl sonu itibariyle Bursa genelinde kayıtlı şirket sayısının 44 bin 23 olduğunu aktaran Zübeyir Tokgöz, “2014 yıl sonu itibariyle Bursa genelinde ticaret ve sanayi odalarına bağlı kapanan Anonim Şirket sayısı 275, Limited Şirket sayısı 1236, şahıs firması 943, diğerleri de 128 olarak kayıtlara geçmiştir. Yeni toplam 2 bin 582 şirket kapanmıştır”  dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X