Bursa, ‘Bilim Şenliği’ ile hedeflerine koşuyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu yıl 4’üncüsü düzenlenen ‘Bilim Şenliği 2015’ türündeki organizasyonlarla Bursa’nın gelecek hedeflerine bir adım daha yaklaştığını söyledi.

Bursa, ‘Bilim Şenliği’ ile hedeflerine koşuyor

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi kuruluşlarından Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nce (BTM) organize edilen ‘Bilim Şenliği 2015’ isimli etkinliğe katıldı. Merinos Parkı’na yayılan şenlik alanında stantları dolaşıp geleceğin bilim insanlarını dinleyen Başkan Altepe, bu tür organizasyonlarla Bursa’nın teknoloji açığını kapattığını, kendi markalarını üretme, hedeflerine koşma yolunda ciddi mesafeler aldığını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, üretim kenti Bursa’nın araştırma ve geliştirmeye yönelik organizasyonlara ihtiyacının olduğunu ifade etti. ‘Kendi yerli markalarımızı, cihazlarımızı üretmek, dünyada oldukça geri kaldığımız bu konuda kısa zamanda hamleler yapmak için bu tür şenliklere büyük önem veriyoruz’ diyen Başkan Altepe, “Hem okullarda alınan teorik eğitimin pratiğe dökülmesini sağlamak hem de iyi projeler üreten gençlerimizin önünü açmak istiyoruz. Bursa bir üretim kenti, sanayi şehridir. Kendi markalarını ortaya çıkaran bir kent olarak, gençlerimizin bilim ve teknoloji alanına daha da yoğunlaşması, hedeflerimiz doğrultusunda kendilerini geliştirmesi bizim açımızdan önemlidir. Bu nedenle gençlerin kendilerini geliştirmelerine yönelik faaliyetlere ayrı bir önem veriyoruz” dedi.

Başkan Altepe, bilim şenliğinin inovasyon ve üretime büyük katkı sağlayacağını belirtti. Şenlik kapsamında ilk kez bu yıl proje yarışması düzenlendiğini hatırlatan Başkan Altepe, “Proje yarışması kapsamında 100 öğrencimiz finale kalacak. Ziyaretçiler, puanlarıyla proje sahiplerine destek verebilecek. Bunun sonucunda da ödüller dağıtılmış olacak. İnanıyoruz ki bu organizasyon, Bursa’daki değişim ve gelişime büyük katkı sağlayacak” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X