Bursa bir esere daha kavuşuyor

Büyükşehir Belediyesi’nin Mudanya’da restore ettiği Tahir Ağa Hamamı’nda sona gelindi.

Bursa bir esere daha kavuşuyor

Cumhuriyet dönemi sivil mimarlık örneği yapılardan Osmanlı eserlerine, 2300 yıllık Bitinya surlarından 8500 yıllık arkeoparka kadar her alanda tarihi ve kültürel miras çalışmalarını aralıksız sürdüren ve bunun sonucunda da Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Mudanya’ya bir eser daha kazandırıyor.

 

Daha önce Eski Zeytin Halini ve geçtiğimiz günlerde de aynı alandaki Tekke-i Cedid Konağı’nı restore ederek ilçeye kazandıran Büyükşehir Belediyesi, yine aynı bölgedeki 200 yıllık Tahir Ağa Hamamı’nda sürdürdüğü restorasyon çalışmalarını tamamlama aşamasına getirdi.

 

Harabe halindeki yapı, restorasyon çalışmalarıyla özgün kimliğine yeniden bürünürken, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çalışmaları yerinde inceledi.

UNESCO ile birlikte artık Bursa’nın değerlerinin evrensel değer haline geldiğini hatırlatan Başkan Altepe, tüm ilçelerdeki eserleri ayağa kaldırma çalışmalarına da hız kesmeden devam ettiklerini söyledi. Mudanya’nın kalbi olan Eski Zeytin Halinin yanında bulunan 2 asırlık Tahir Ağa Hamamı’nda kamulaştırma sorununun çözülmesinin ardından çalışmaları hemen başlattıklarını dile getiren Başkan Altepe, “Harabe haldeki görüntüsüyle ilçeye yakışmayan bina, orijinal görüntüsüne kavuştu. Çifte Hamam olarak yıllarca hizmet veren ancak dana sonra çürümeye terk edilen eser, yakın zamanda sosyal ve kültürel faaliyetlere ev sahipliği yapacak bir mekana dönüşüyor. Eylül sonu gibi çalışmaları bitirip, ekim ayı içinde de hizmete açmayı hedefliyoruz. Şimdiden Mudanya’ya ve Mudanyalılara hayırlı olsun” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X