Bursa bizi mahçup etmedi

Vali Münir Karaloğlu, Trabzon ve Erzurum uçak seferlerine gösterilen yoğun ilginin, Yenişehir Havaalanı’nın uzak olduğu ön yargısının kalktığının göstergesi olduğunu söyledi.

Bursa bizi mahçup etmedi

Anadolujet’in Yenişehir Havalaanı’ndan 10 Mart’ta başlattığı Trabzon ve Erzurum seferlerine gösterilen yoğun ilgi yüzleri güldürüyor. 

2010 yılındaki seferlerin beklenin altında ilgi gösterilmesi nedeniyle kaldırılmasının ardından, 5 yıl sonra yeniden seferlere başlanılan Yenişehir Havaalanı’na karşı ön yargının kalktığını belirten Vali Münir Karaloğlu, “Özellikle Yenişehir Havaalanı’na karşı uzaklığıyla ilgili oluşan ön yargı kalktı. Bursa’dan gidenlerin de gelenlerin de böyle bir sorunu yok” dedi. 

BİZİ MAHÇUP ETMEDİLER

10 Mart’ta başlatılan seferlere yoğun ilgi olduğunun altını çizen Karaloğlu, şunları kaydetti:

“Önce herkesin tereddüdü vardı ‘bu uçaklar doldurulabilir mi’ diye. Bizim talebimiz Bursalıların bu uçakları doldurmalarıydı. Çünkü biz yeni hatlar açın diyerek THY’nin kapısını çalmayı planlıyorduk. Hatta haftada 3 gün değil 7 gün uçuş olsun demeyi planlıyorduk. Onun için biz Bursalı’ya, Erzurumlu’ya, Trabzonlu’ya, Rizeli’ye, Artvinli’ye, Giresunlu’ya, Gümüşhaneli’ye, Bayburtlu’ya uçakları doldurun dedik. Geçen bir ayı aşkın süre içerisinde  vatandaşlarımız uçaklara yoğun ilgi gösterdi ve bizler de kimseye mahcup olmadık. Bursa’ya seferlere sahip çıktığı için  teşekkür ediyorum. Türk Hava Yolları da önce 149 kişilik uçaklar koydu. Yetmedi şimdi 189 kişilik uçakları koydu, bu da yetmedi şimdi Erzurum’a haftada 3 gün olan uçak sayısını 6 güne çıkarmak için çalışmalar başlattı. Yakın bir zamanda Muş ve Diyarbakır hatlarını da açmak üzere ciddi bir çalışmamız var. Yeni bir müjdeyi de vereyim. İnşallah yaz aylarında Bursa’yı ilk yurt dışı tarifeli seferler yapıldığı yeni bir hattı da açmış olacağız.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X