Bursa büyük bir nimet!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Gemlik’te yapımı hızla devam TOGG Yerli Otomobil Fabrikası’ndaki son durumla ilgili bir değerlendirme yaptı…

Bursa büyük bir nimet!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Gemlik’te yapımı hızla devam TOGG Yerli Otomobil Fabrikası’ndaki son durumla ilgili bir değerlendirme yaptı…

Aydın, yazısında şu bilgileri verdi: 

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun yaptığı her açıklama bizde büyük bir heyecan uyandırıyor.

TOGG’un Gemlik ilçemizde inşaatı süren yerli otomobil fabrikası şantiyesinde artık boyahane vb. gibi üstyapı bölümlerine başlanmış. Fabrika altyapısı için müthiş bir yatırım yapıldı.

Dün TOGG’un buna ilişkin açıklamaları ve haberlerini gazetelerden okumuşsunuzdur.

Gerçekten, Türkiye her şeyi ile özgün ve kendisine ait elektrikli bir otomobil için dev adım attı. Babayiğitlerimiz kolları sıvadı. Devlet bütün imkanlarını yatırımcılarımızın önlerini serdi. Şimdi, yılların hayali olan bir projenin artık banda çıkması için geri sayım sürüyor.

Elbette yerlilik oranı henüz yüzde 100 değil. Bu biraz zaman alacak.

Ancak Türkiye bu alandaki eksiklerini gidermek için olağanüstü bir çalışma yürütüyor. Ülkemizde önemli bir rezervi bulunan bor madeninden lityum pilleri elde etmeye dönük çalışmaları da heyecanla takip ediyoruz. Tedarikçilerin büyük bölümünün yerli olması sevindirici.

Kentimizdeki yan sanayi firmalarımızın zaten otomobili üretme konusunda bir altyapısı var. Bursa’nın bu alandaki deneyim ve altyapısı TOGG için büyük bir nimet. TOGG da bunu iyi değerlendiriyor.

İnşallah gelecek yılın sonunda banttan inecek ilk aracın yollarımızda dolaştığını görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.

Gemlikli, yerli ve milli aracımızın Bursa kökenli olması da bizim için ayrı bir keyif.

Türkiye’nin Detroit’i Bursa’nın bunu başaracağına şüphemiz yok.

Umarız her şey, sonuna kadar planladığı şekliyle yürür.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın… 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X