Bursa Büyükşehir Belediyespor Avrupa şampiyonu

Voleybol Kadınlar Challenge Kupası finalinde, ilk maçta deplasmanda 3-2 mağlup olduğu Yunan temsilcisi Olympiakos’u rövanşta 3-0 yenen Bursa Büyükşehir Belediyespor, şampiyon oldu. Böylece Bursa Büyükşehir Belediyespor, ikinci kez kupayı kazandı.

Bursa Büyükşehir Belediyespor Avrupa şampiyonu

Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nda oynanan maçın ilk iki setinde ev sahibi ekip, üstün bir oyun sergiledi. İlk iki seti 25-15 ve 25-16 üstün tamamlayan yeşil-beyazlılar, 2-0 öne geçti. Oldukça çekişmeli geçen üçüncü seti 25-23 kazanan Bursa Büyükşehir Belediyespor, maçı da 3-0 önde tamamlayarak ikinci kez kupanın sahibi olma başarısı gösterdi. 

 

Karşılaşmanın sonunda Bursa temsilcinin oyuncuları teknik heyet ve taraftarlarla büyük sevinç yaşadı.

 

Karşılaşmayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da takip etti. Bakan Müezzinoğlu, şampiyonluk sevincini beraberindekilerle paylaştı.

​Bursa Büyükşehir Belediyespor, şampiyonluk kupasını aldı

 

Voleybol Kadınlar Challenge Kupası finalinde, ilk maçta deplasmanda 3-2 mağlup olduğu Yunan temsilcisi Olympiakos’u sahasındaki rövanş mücadelesinde 3-0 yenen Bursa Büyükşehir Belediyespor, şampiyonluk kupasını kaldırdı.

 

Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nda oynanan maçın ardından düzenlenen törende Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, her iki takımın oyuncularına madalyalarını takdim etti.

Bakan Müezzinoğlu, daha sonra şampiyonluk kupasını Bursa Büyükşehir Belediyespor’un takım kaptanı İpek Soroğlu’na verdi. Bursa temsilcisinin teknik heyet ve oyuncuları, törenin ardından şampiyonluk sevincini taraftarıyla paylaştı.

 

Bu arada basın mensuplarının oylarıyla maçın en değerli oyuncusu seçilen Bursa Büyükşehir Belediyesporlu Özge Kırdar da ödülünü Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ’ın elinden aldı.

Müezzinoğlu’ndan açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu,  Bursa Büyükşehir Belediyespor’un Voleybol Kadınlar Challenge Kupası’nı kazanmasıyla ilgili olarak, “İnanmışlığın zaferini gördük” dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nda oynanan karşılaşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Voleybol Kadınlar Challenge Kupası finalinde, ilk maçta deplasmanda 3-2 mağlup olduğu Yunan temsilcisi  Olympiakos’u rövanşta 3-0 yenerek kupayı kazanan  Bursa Büyükşehir Belediyespor’un  Bursa’nın ve  Türkiye’nin gururu olduğunu söyledi.

Oyuncuları ve teknik heyeti kutlayan Müezzinoğlu, şunları kaydetti: 

“İnanmışlığın zaferini gördük. 3-0 gibi netice aldılar. İlk 2 set açık ara farkla gitti. Herhalde son sette seyirci heyecanını arzu ettiler. Bizi son dakikaya kadar hop oturtup hop kaldırdılar. Onları tebrik ediyorum. Onlarla onur ve gurur duyuyoruz.  Bursa ve ülkemize bu zafer hayırlı olsun. İnanıyorum ki  Bursa’dan bu kupa artık ayrılmaz. Onların o yüreği olduğu sürece inşallah uzun süre bu kupa  Bursa’da kalacak.”

​“Bu başarı Bursa’nın ve Türkiye’nin başarısıdır”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şampiyonluk sevincini yaşarken, “Bugün Cengiz Göllü’de tarihi bir gün yaşadık. Takımımız iki yıl önce bu gururu bize yaşatmıştı. Bugün de Avrupa Şampiyonluğu ile yine göğsümüzü kabarttılar. ‘Spor kenti Bursa’ hedefiyle bugüne kadar spora yatırımlar yaptık, yüzlerce spor tesisi kazandırdık. Voleybola da yatırım yaptık, futbolun yanı sıra tüm branşlara ve Belediyespor’a da yatırım yaptık. Bugün meyvelerini topluyoruz. Burada Avrupa Şampiyonluğunu yeniden yakaladık. Bunlar bizim hedefimizdi ve bu konuda destek veren, katkı koyan tüm sporcularımızı, Büyükşehir Belediyespor camiasını kutluyorum. Bugün burada bu güzel tabloyu oluşturan tüm taraftarlarımıza, hemşehrilerimize, şükranlarımı sunuyorum. Bize yakışan Avrupa’da başarıdır. Sporun tüm branşlarında Bursa’nın sesini en güzel şekilde dünyaya duyuracağız. Bu başarı Bursa’nın ve Türkiye’nin başarısıdır” diye konuştu.

Erdoğan’dan şampiyon voleybolculara kutlama

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Voleybol Kadınlar Challenge Kupası’nda şampiyonu Bursa Büyükşehir Belediyespor Voleybol Takımı’nı kutladı.

 

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, Bursa Büyükşehir Belediyespor Voleybol Takımı’nın, Voleybol Kadınlar Challenge Kupası’nda şampiyon olması dolayısıyla Bursa Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Başkanı Recep Altepe’ye tebrik telgrafı gönderdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X