Bursa Büyükşehir’de alınan durdurma kararı geri döner mi?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde yayınlanan genelge sonrası yaşanabilecek sıkıntıları kaleme aldı…

Bursa Büyükşehir’de alınan durdurma kararı geri döner mi?

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Dün bu sütunlardan Büyükşehir Belediyesi’nde yayınlanan bir genelgeden bahsetmiştik.

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in işbaşına gelmesiyle birlikte 15 Nisan’dan itibaren geçerli olmak üzere ikinci bir emre kadar, tüm birimler, bağlı kuruluşlar ve şirketlerdeki her türlü mal alım satımı, ödeme, işe alma, işten çıkarma vb. gibi işlemlerin durdurulduğunu aktarmıştık.

O yazımız üzerine Büyükşehir Belediyesi’ne geçmişte ve halen iş yapan, mal ve hizmet tedariği sağlayan kimi firma yöneticileri aradı.

Büyükşehir Belediyesi’nde geçici süreliğine de alınmış durdurma kararının kendilerini zora sokacağını, hakedişlerin alamamaları durumunda, kesilmiş çekleri, yapılacak ödemeleri bulunduğunu, çalıştırdıkları taşeron ve elemanlara ücret ödemede sıkıntı yaşayacaklarından bahsettiler.

Uygulamanın geçiş süreci için alınmış olsa bile bunun özel sektöre telafisi mümkün olmayan olumsuz yansımalarına vurgu yapan firma yöneticileri, Başkan  Bozbey’i kararı gözden geçirmeye çağırdılar.

Bunun yerine, ödemelerin önünü açarak, kontrollü biçimde işlemlerin sürmesinin daha uygun olacağını önerdiler.

Görüldüğü gibi, Büyükşehir Belediyesi’ndeki değişim sürecini yönetirken, başka bir kesim de mağdur edilebiliyor.

Bunun da, ileride yüklenici, mal ve hizmet tedarikçisi seçimlerinde Büyükşehir’i sıkıntıya sokabileceğini düşünüyoruz.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X