Bursa Büyükşehir’de Başkan Bozbey’e yeni yetki

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa Büyükşehir Meclisi’nden çıkan önemli bir kararı köşesinde paylaştı…

Bursa Büyükşehir’de Başkan Bozbey’e yeni yetki

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Belediyelerin yüklü borçları var. Borçsuz belediye zaten iş yapmamış belediye demektir. AK Parti’den CHP’ye geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde de dönemin ikinci meclis oturumunda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e oybirliğiyle İller Bankası’ndan bir milyar liralık borçlanma yetkisi verildi. 10 yıl vadeli kredinin geri ödemesi Büyükşehir’e İller Bankası’ndan yatırılan vergi paylarından kesilecek. Borçlanma için belediye mülkleri İller Bankası’na ipotek edilecek.

Dönemin ikinci oturumunda, 16 Nisan’daki  meclis oturumunda Plan Bütçe Komisyonu’ndan gelen borçlanma raporuna tüm siyasi partilerin destek vermesi de dikkat çekici.

Çoğunluğun AK Parti’de olduğu Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Başkan Bozbey’e, devam eden yatırımlar, yapılacak yeni kamulaştırma ve yatırım projelerinin finansmanında kullanılmak üzere tam 1 milyar liralık yeni borçlanma yetkisi verilmiş oldu.

Bu rakam Büyükşehir’in AK Partili önceki dönem Başkanı Alinur Aktaş’ın seçim sonrası açıkladığı devrolan 7,1 milyar liralık borcun 7’de birine tekabül ediyor.

Yani Başkan Bozbey’e, göreve başlarken eski yönetimin borcunun 7’de biri oranında yeni borçlanma yetkisiyle Büyükşehir’deki görevine ‘Bismillah’ demiş oldu.

Önümüzdeki aylarda Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine BUSKİ ve bağlı iştiraklerden de yeni borçlanma taleplerinin gelmesi bekleniyor.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X