Bursa Büyükşehir’de Genel Sekreter kim olacak? Sürpriz isim…

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği için adı kulislerde konuşulan son ismi köşesinde paylaştı…

Bursa Büyükşehir’de Genel Sekreter kim olacak? Sürpriz isim…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Büyükşehir belediyesi statüsü ile yönetilen kentlerin iki numaralı ismi olan genel sekreterlerin seçimi son derece önemlidir.

Kendinden sonraki ikinci ismi doğru seçemeyen Büyükşehir belediye başkanları dönem boyu bunun sıkıntısını çekerler. Bursa’da Genel Sekreter atama süreçlerini biliyoruz.

Merhum Teoman Özalp döneminde İstanbul’dan transfer edilen Salih Zeki Tekin vakası vardır. İstanbul’da seçim kaybetmiş bir isim olarak DYP Genel Merkezi tarafından Bursa’ya Genel Sekreter olarak gönderilen Tekin maalesef kente adapte olamamıştı.

Sonrasında Erdem Saker Bursa DSİ’den getirdiği Mehmet Bayrak, DSP’li Erdoğan Bilenser yine DSİ kökenli Murat Ergüzel ile çalışmıştır. Merhum Hikmet Şahin ise Büyükşehir içinde bir isim olan Hüseyin Konçak ile çalışmayı tercih etti. Sonrasında iş başına gelen Recep Altepe üniversiteden okul arkadaşı Seyfettin Avşar ve istifası sonrası yerine gelen İsmail Yılmaz ile devam etmiş. AK Partili Alinur Aktaş da başlangıçta İsmail Yılmaz ile devam etti, 2019 seçim sonrası da mülkiye kökenli Ulaş Akhan ile çalıştı.

31 Mart sonrası işbaşına gelen CHP’li Mustafa Bozbey’in de buraya isim aradığı biliniyor. Çünkü Genel Sekreterlik makamı kendisi göreve başlamadan boşalmış durumda.

Bozbey’in, önce Nilüfer’e başkan yapmak istediği Mehmet Yıldız’ın bu makama getireceğini yazdık fakat o, Genel Sekreter Yardımcısı olarak atandı.

Sonrasında büyüğümüz Ahmet Emin Yılmaz bu görev için İzmir’den CHP büyükşehir belediye başkan aday adayı olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe’nin Bursa’ya Genel Sekreter atanacağını duyurdu.

Şimdi de bizim edindiğimiz yeni kulisle, Bursa’ya CHP Genel Merkezi İstanbul eski milletvekili, 31 Mart’ta CHP Ümraniye belediye başkan adayı olan ve seçimi kılpayı kaybeden Kars Sarıkamış doğumlu Aykut Erdoğdu’nun getirmeyi planlamış.

Erdoğdu’yu önce İzmir’e Genel Sekreter yapmak isteyen CHP Lideri Özgür Özel’in bu isteğine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın direndiği haberleri çıkmıştı. Hatta bütün Ege kentlerinin belediyelerini içine alan bir koordinasyon ajansının başına geleceği de yazılmıştı.

Şimdi öyle görünüyor ki, özel yaşantısındaki sorunlan nedeniyle eşiyle birlikte partiden istifa eden ve geçtiğimiz yıl tekrar CHP’ye dönen Erdoğdu Bursa’ya Genel Sekreter olarak düşünülüyor.

Atama gerçekleşir mi bilmiyoruz ama kenti tanımayan Erdoğdu’nun Bursa’ya adaptasyonunun zaman alacağı, bunun da Başkan Bozbey için bir handikap olacağı konuşuluyor.

Bekleyip göreceğiz.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X