Bursa Büyükşehir’de yeni atamalar mı var?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ndeki kadro yapılanmasındaki son kulis bilgilerini köşesinde paylaştı.

Bursa Büyükşehir’de yeni atamalar mı var?

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

17 ilçenin bağlı olduğu, 8 iştiraki ve BUSKİ ile birlikte 12 binden fazla personeliyle Büyükşehir Belediyesi bugün için Bursa’nın en büyük kamu holdinglerinden biri. İlçelerle birlikte binden fazla mahalleye hizmet götürmekle yükümlü. Büyükşehir Belediyesi ulaşım, başta olmak üzere ilin 3,2 milyon nüfusuna, yangın, defin, su, kanalizasyon, altyapı vb. gibi temel hizmetleri sunuyor.

Dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi’nin yeni dönem yapılanmasında da bütün bunlar dikkate alınarak isimler seçiliyor.

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey birimlerden brifing almaya devam ediyor. Dün de ulaşım ve fen işleri gibi Büyükşehir’in önemli yatırımcı daire başkanlıklarınca kendisine sunumlar yapıldı. Tabii sunumla birlikte bürokratik değişimler de sürüyor.

Büyükşehir’de Ulaşım Daire Başkanı Rüştü Şanlı ile Fen İşleri Daire Başkanı Hakan Bebek’in de görevden alınacağını duyuyoruz. Yeni Fen İşleri Daire Başkanlığı’na Nilüfer Belediyesi Fen İşleri Müdürü Şirin Biçer’in atanacağını öğrendik.

Diğer yandan; henüz atamalara başlanmayan BUSKİ Genel Müdürlüğü’nde de, Genel Müdür Güngör Gülenç’in emekliliğe kadar süre istediği, Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Yedikardeş’in görevden alınarak İç Denetim Birimi’ne kaydırılacağı, Büyükşehir Belediyesi’nin eski Genel Sekreteri şimdiki BUSKİ Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Yılmaz’ın da emekliliğini isteyeceği dillendiriliyor.

BUSKİ’deki görev değişikliklerinin de Büyükşehir’deki brifinglerin tamamlanmasının ardından önümüzdeki hafta başlaması bekleniyor. Sıra ise artık şirketlere gelecek. Sedat Akar’ın Tarım ve Peyzaj AŞ’ye Genel Müdür olarak atanmasının ardından bir diğer Büyükşehir Belediyesi iştiraki Jeotermal AŞ Genel Müdürlüğü görevine de önümüzdeki günlerde, 31 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin Nilüfer belediye başkan aday adaylarından biri olan Maden Yüksek Mühendisi Erman Aydıngün’ün atanacağını öğrendik.

Diğer yandan Başkan Mustafa Bozbey dün ilk resmi ziyaretini de Vali Mahmut Demirtaş’a yaptı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X