Bursa Büyükşehir’e BESAŞ’ta genel kurul tarihi belli oldu!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerde başlayacak genel kurul süreçlerini kaleme aldı.

Bursa Büyükşehir’e BESAŞ’ta genel kurul tarihi belli oldu!

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sekiz iştiraki var. Bunların en büyük ciroya sahip olanı BURULAŞ.

BURULAŞ’ın başına Bursa’da BOYKOOP ve İstanbul Büyük Otogar İşletme Müdürlüğü tecrübesi olan Fahrettin Beşli getirildi.

Kentin en büyük ulaşım şirketinin başına böylece tecrübeli bir isim atanmış oldu. Diğer iki şirkete de daha evvel atama yapılmış.

Şimdi artık sıra şirket genel kurullarında.

BESAŞ Genel Kurulu’nun 30 Nisan salı günü yapılacağını öğrendik. Burada yeni Yönetim Kurulu üyeleri belirlenecek. BESAŞ ile birlikte BURULAŞ, BURKENT, Jeotermal AŞ, BURFAŞ, BİNTED, Kültür AŞ ve Tarım ve Peyzaj AŞ’nin genel kurullarının da peyder pey önümüzdeki haftalarda yapılması bekleniyor.

16 Nisan tarihli meclis oturumunda şirketleri genel kurullarda temsil yetkisi Büyükşehir’in yeni Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e verilmişti. Onun olmadığı genel kurullarda da yerine vekili başkanlık etmiş olacak.

Bozbey’in önümüzdeki hafta salı günü gerçekleşecek BESAŞ Genel Kurulu’na bizzat kendisinin katılacağını öğrendik. Şirketlerdeki yeni yapılanmanın da mayıs ayına kadar tamamlanması bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X