Bursa cayır cayır yanıyor!

Bursa’da çam ormanında çıkan yangın şehirde büyük korkuya ve paniğe neden oluyor. Rüzgarında etkisiyle büyüyen yangın Göynüklü, Çağrışan, Aksungur ve Gündoğdu mahallelerinin ormanlık alana yakın yerleşim birimlerini tehdit etmeye başladı. Ekipler yangını

Bursa cayır cayır yanıyor!

Bursa’da piknik ateşinden çıktığı sanılan yangın, rüzgarın da etkisiyle büyümeye başladı. Alevlerin Çağrışan Köyü yakınlarına gelmesi herkesin yüreğini ağzına getirdi. Panikle evlerini boşaltan köylüler için cami hoparlöründen, su tankerlerini dolu tutmaları ve her şeye hazırlıklı olmaları konusunda uyarıldı. 5 koldan yayılan yangınla mücadele için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. 

Edinilen bilgiye göre, saat 17.30 sıralarında Çağrışan Köyü sınırlarındaki çam ormanında yangın çıktı. Piknikçi ateşinden çıktığı sanılan yangın kısa sürede büyüyerek, rüzgarın tesiriyle 5 noktaya yayıldı. Aksungur, Çağrışan ve Nilüfer köyleri arasındaki yangın bölgesine 3 ayrı araç ile birlikte havadan müdahale için orman helikopteri sevk edildi. Ekipler şehir merkezinden ve İzmir otobanı ile Mudanya’dan da görülen yangının söndürülmesi için seferber oldu. Alevlerin rüzgarın da etkisiyle Çağlayan Köyü’ne yaklaşınca tehdit oluşturdu. Dedebayır Mevkiindeki çamların büyük bir kısmını dev alevler yurttu.

 

Köylüler evlerini boşaltmaya başladı

 

Panikle evlerini boşaltan köylüler, çaresiz bakışlarla yangının köye ilerleyişini izledi. Köy sakinleri Çağrışan Köyü Camii hoparlöründen, su tankerlerini dolu tutmaları ve her şeye hazırlıklı olmaları konusunda uyarıldı. Köy sakinleri, alevlerin önünü kesmek için tarlalarını sulamaya başladı. Söndürme çalışmalarına Sivil Savunma, AKUT, jandarma ve MAK ekipleri de katıldı. Havadan ve karadan devam eden alevlerle mücadele çalışmaları aralıksız sürüyor. Ayrıca zeytinlik, üzüm bağları ve incirlerin de yangından etkilendiği belirtiliyor.

Öte yandan Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi de köye gelerek yetkilerden bilgi aldı. Köylülerin endişeli bekleyişi sürüyor.

 

Vali’den açıklama

 

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, yangının hala kontrol altına alınamadığını, çalışmaların bütün hızıyla sürdüğünü belirterek, “Şu anda zararı söylemek için çok erken. Şu anda 50 hektar civarında alandayangın etkili. Tepe yangını şeklinde devam ediyor” dedi.

 

“5 helikopter Bursa’da hazır bekletiliyor”

 

Karaloğlu, yangın ihbarı alındıktan sonra helikopterlerle havadan müdahale edildiğini belirterek, “Ancak havanın kararması dolayısıyla helikopterleri ve söndürme uçaklarını kullanamıyoruz. Şu anda 5 helikopter Bursa’da hazır bekletiliyor. Gün ağarmasıyla beraber helikopterle de müdahaleye başlayacağız. Ankara’daki söndürme uçaklarını da devreye almaya çalışacağız. İnşallah onlara gerek kalmaz diye temenni ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

 

“Vatandaşların bir kısmı evlerini boşaltmak zorunda kaldı”

 

Orman Bölge Müdürlüğü ile itfaiye ekiplerinin sabaha kadar yangını kontrol altına almaya çalışacağını vurgulayan Karaloğlu, “Şu anda Göynüklü ve Çağrışan köylerinde vatandaşların bir kısmı evlerini boşaltmak zorunda kaldı. Onlarla ilgili AFAD ekipleri çalışmalara başladı” dedi. 

Zeytin bahçeleri ve üzüm bağları yanıyor

 

Karaloğlu, bütün yangın söndürme ve sağlık ekiplerinin olay yerinde olduğunu belirterek, yangının çıkış sebebine ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

 

“Temenni ederim ki daha fazla büyümeden yangın kontrol altına alınır ve söndürülür. Çıkış sebebiyle ilgili net bir şey söyleyemiyoruz. Çeşitli söylentiler var ama biz söylentiyle hareket edemeyiz. Kesin çıkış sebebini ortaya koyduğumuzda onu kamuoyuyla paylaşacağız. Yakın alanlarda, üzüm bağlarının olduğu alanlarda yangın devam ediyor. Zeytin bahçelerinin olduğu bölgelerde devam eden yangın var. Şu anda zararı söylemek için çok erken. Şu anda 50 hektar civarında alanda yangın etkili. Tepe yangını şeklinde devam ediyor.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X