Bursa ÇEKSANAT’ta çocuklarla felsefe yolculuğu

ÇEKSANAT organizasyonu ile Reşat Erünsal’ın eşliğinde “insanlığın en temel üretimi olan düşünce mirasını devralmak için çocuklarla birlikte felsefe yolculuğuna” çıkılıyor.

Bursa ÇEKSANAT’ta çocuklarla felsefe yolculuğu

Toplumsal emek birikimine bir katkı olmak üzere felsefe konusunda çalışmalar yapan Soru2 Felsefe Grubu’nda yer alan Reşat Erünsal, “Felsefenin Dönüştürücü Gücü”nü, bu kez çocuklarla çıkacağı yolculukta, farklı bir etkinlikte birlikte deneyimlemeye çağırıyor.

8-14 yaş arasındaki çocuklara birlikte yapılacak “Çocuklarla Felsefe Yolculuğu” etkinliğinin ilki olan “Etik ve Değer Felsefesi”, 3 Şubat 2024 Cumartesi günü 13.00-15.00 saatleri arasında ÇEKSANAT GKM’de gerçekleşecek.

ÇEKSANAT Görükle Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek etkinlikte, çocuklarla birlikte bazen beyin fırtınası, bazen bir drama eşliğinde farklı düşünme becerileri üzerinde çalışacaklarını belirten Erünsal, “Bilgiye boğulmadan ‘Düşünmek nedir?’ sorusu üzerinden felsefenin temel konuları üzerinde bazen eleştirel, bazen yaratıcı, ama her zaman umutlu bir bakışla hep birlikte yeni açılımlara ulaşacağız” değerlendirmesi yapıyor.

Erünsal, “Çocuklarla Felsefe Yolculuğu” etkinliği kazanımları hakkında ise şu bilgileri veriyor: “Bu etkinlik ile amacımız,  eleştirel, yaratıcı ve en önemlisi birlikte, işbirliğine dayalı düşünme becerisini geliştirmek. Bu eğitimler ile neden-sonuç ilişkilerinin doğru kurulması,  farklı açılardan bakabilme gibi önemli sonuçları hedefliyoruz. Etkinlik sonunda, çocukların kendilerini ifade edebilmelerinin yolunu açarken, kavramlar üzerinde akıl yürütme becerilerini geliştirmelerini hedefliyoruz. Bu şekilde, başkalarının düşüncelerini duyup değerlendirmeyi, o düşüncelere tarafsız olarak ve birlikte işbirliği içerisinde, farklılıklara hoşgörüyle yaklaşacak  bakış açısı geliştirmelerine yardımcı olmak istiyoruz.”

Reşat Erünsal Hakkında: 1993 Yılında İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünden mezun olan Reşat Erünsal, öğrencilik yıllarında başlayan Felsefe tutkusu ile ikinci üniversite olarak 2017 yılında İstanbul Üniversitesi’nin sunduğu 4 yıllık Felsefe eğitimini tamamladı. Bir düşünce arttırım platformu olarak bir araya gelen Soru2 Felsefe Grubu içerisinde yer alarak farklı projelerde görev aldı. 2020-2022 yılları arasında Soru2 Grubu bünyesinde, Hugin ve Munin Kültür ve Sanat Paylaşım Platformu’nda “Efendi Köle Diyalektiği”, “Özgürlük-Eşitlik-Kardeşlik Üçlemesi” ve “Mitosdan Logosa” felsefe sunu çalışmalarına katkı sağladı.

Felsefi düşünce ile çocukları ve gençleri daha erken tanıştırmanın gücüne olan inancı ile Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesinde “Çocuklarla Felsefe Eğitici Eğitimi”ni tamamladı. 2022 yılından itibaren Hugin ve Munin Kültür ve Sanat Paylaşım Platformu’nda Soru2 Felsefe Grubu ile “Çocuklarla Felsefe” programı yürütücülüğüne başladı. Halen Maçka Sanat Galerisi’nde yer alan sergiler kapsamında “Sanatı, Felsefe ile okumak” atölye çalısmalarında yer almaktadır.
Evli ve iki müzisyen babası olan Reşat Erünsal, profesyonel kariyerini halen Berlin’de sürdürmektedir.

Atölyeye kayıt için 0530 667 24 12 numaralı telefonu arayabilir, etkinlik ile ilgili detayı bilgiye ÇEKSANAT web sitesi ve sosyal medya hesaplarından ulaşılabilirsiniz.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X