Bursa Çimento’ya ÇED onayı

Bursa Çimento’nun Kapasite Artışı ve Atık Isıdan Enerji Üretim Tesisi Projesi’ne Çevre ve Şehicilik Bakanlığı’ndan “ÇED Onayı” geldi.

Bursa Çimento’ya ÇED onayı

RABİA DENİZ 

Bursa, yıllardır kent merkezinde kurulması planlanan DOSAB Kömürlü Termik Santrali ile mücadele verirken, Bursa Çimento’nun mevcut kapasitesini yüzde 135’in üzerine çıkaracak artışa, ÇED Olumlu raporu geldi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde 10 Mayıs’ta duyurulan onaylı rapora göre, Çimento Fabrikası’nda kurulacak ilave üretim hattı ile kapasite artışı gerçekleştirilmesi ve atık ısıdan enerji üretim tesisi kurulması planlanıyor.

YILDA 7 MİLYON 650 BİN TON

1969 yılından günümüze kadar faaliyetlerini sürdüren Bursa Çimento, mevcutta toplam 62 bin 269 metrekare kapalı alan üzerinde, yılda 1 milyon 400 bin 300 ton klinker üretimi ile 1 milyon 850 bin ton çimento üretimi gerçekleştirirken, proje kapsamında kurulması planlanan ilave üretim hattı kapasitesi günde 6 bin ton olması planlanıyor. Kapasite artışı projesi kapsamında kurulacak ilave hat ile toplam kapasitesini yılda 3 milyon 400 bin 300 ton klinkere, yılda 4 milyon 250 bin ton çimento üretimi hedefleniyor. 

Bursa Çimento, başvurusunu daha önce de yapmış ancak sadece Tarım İl Müdürlüğü olumsuz görüş bildirmişti. Tarım İl Müdürlüğü, kurulacak tesisin zeytin alanlarına 3 km’den az mesafede kurulacağını belirterek, olumsuz görüş vermişti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X