Bursa dahil 6 ildeki FETÖ operasyonunda 5 tutuklama

Rize merkezli 6 ilde Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik operasyonda 7 kişi yakalandı.

Bursa dahil 6 ildeki FETÖ operasyonunda 5 tutuklama

Rize Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma  kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile  Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, örgütün şifreli mesajlaşma  uygulaması “ByLock”u kullandığı tespit edilen 8 zanlının yakalanması için  operasyon düzenlendi.

 

Merkezi Rize olmak üzere Balıkesir, Bursa, Kocaeli, Trabzon ve  Denizli’de gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda hakkında yakalama kararı  bulunan 8 kişiden 7’si gözaltına alındı. Adresinde bulunamayan bir şahsın  bulunması için çalışmalar devam ediyor.

 

Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, telefon ve bilgisayar  verilerinin yedeklerinin alındığı, çeşitli belgelere ise el konulduğu öğrenildi.

 

Yakalandıkları illerde adliyelere sevk edilen zanlılardan A.M, C.K,  M.B, M.İ. ve N.B. tutuklandı, iki kişi ise adli kontrol şartıyla serbest  bırakıldı

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X