Bursa dahil 7 ilde ‘paralel yapı’ operasyonu!

Tekirdağ merkezli 7 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 20 kişi adliyeye sevk edildi.

Bursa dahil 7 ilde ‘paralel yapı’ operasyonu!

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan şüpheliler, Tekirdağ Devlet Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından Çorlu Adliyesine sevk edildi.

 

Tekirdağ merkezli ve İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Karabük, Bursa ve Elazığ’da, “terör örgütüne üye olmak”, ”dini inanç ve duyguları istismar suretiyle dolandırıcılık” ve ”terör örgütüne finansman sağlamak” suçlamalarıyla aralarında “Tekirdağ il imamı”, “Çorlu ilçe imamı”, muhasebe sorumluları ve okul yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 37 kişi hakkında Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince 20 kişi gözaltına alınmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X