Bursa dahil 8 ilde operasyon: 37 gözaltı

Bursa dahil 8 ilde düzenlenen eş zamanlı “siber dolandırıcılık” operasyonda 37 kişi gözaltına alındı.

Bursa dahil 8 ilde operasyon: 37 gözaltı

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir yıl süren teknik ve fiziki takip sonrası bu sabah Ankara, Konya, Karaman, Artvin, Sakarya, Bolu ve Bursa’nın yanı sıra İstanbul’un 15 ilçesinde eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, hackerler aracılığıyla iş adamları ve holding yöneticilerinin kimlik bilgilerini ele geçirerek dolandırıcılık ve nitelikli hırsızlık yaptıkları iddiasıyla, aralarında şebeke lideri olduğu öne sürülen A.K’nin de bulunduğu 37 kişi gözaltına alındı.

Şebekenin, telefon bankacılığı işlemlerinde kimlik bilgileri ellerinde olan kişilerin güvenlik sorularını yanıtlayarak hesaplarından havale yaptırıp veya açtırdıkları ek hesap ya da kredi kartlarıyla yaptıkları alışverişlerle haksız kazanç elde ettikleri iddia edildi.

Dolandırıcıların şu ana kadar 31 iş adamı ve iş kadınına ait hesap veya kartlardan 5 milyon liranın üzerinde haksız kazanç sağladığı ileri sürüldü.

 

5 MİLYONLUK VURGUNUN YÖNTEMİ

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, şüpheliler ünlü holding sahiplerinin kimlik bilgilerini elde etmesinin ardından, telefonla bankacılığı ile kendilerini telefonda holding sahibi olarak tanıttığı ileri sürüldü. 

Telefon bankacılığında operatörünün sorduğu güvenlik sorularına doğru cevapları verdikten sonra istedikleri hesaba havale yaptıkları, yeni kredi kartı talebinde bulundukları daha sonra kuryede iken adres değişikliği yaparak kartların ellerine ulaşmasını sağladıkları ortaya çıktı.

Operasyonun devam ettiği bildirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X