Bursa Devlet Hastanesi’nde ebola şüphesi

Bursa Devlet Hastanesi Acil Servisi’nin bir bölümü ebola şüphesi nedeni ile kapatıldı.

Bursa Devlet Hastanesi’nde ebola şüphesi

Akşam saatlerinde yüksek ateş nedeni ile 112 tarafından getirilen yabancı uyruklu hasta ebola virüsü taşıma riskine karşı gözetim altına alındı. Hastanın temas ettiği hastane görevlileri de gözlem altına alınırken, hastanın temas ettiği bölge kapatılarak dezenfekte edildi. 

Acil servisin bir kısmında poliklinik hizmeti verilmeye devam edilirken, temizleme çalışmaları tamamlanınca kapatılan kısımlarında hizmet vermeye başlanacağı öğrenildi.  

 

Hastanın 10 gün önce Afrika’dan Türkiye’ye geldiğini belirten yetkililer, kendisi ile birlikte olan kardeşinde herhangi bir bulgu gözlenmediğini anlattılar. Özel donanımlı bir ambulansla Muradiye Devlet Hastanesi’nden Şevket Yılmaz Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen hastanın tahlil sonuçlarının çok olumlu olmadığını belirten yetkililer, tedavisine başlanan hastanın tahlil sonuçları netleşinceye kadar gözetim altında tutulacağına dikkat çektiler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X