Bursa dönüşümde örnek olacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 0.50 emsal artışı ile Bursa’nın kentsel dönüşümde de Türkiye’ye örnek olacağını vurguladı.

Bursa dönüşümde örnek olacak

İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (İMSİAD) düzenlendiği Kentsel Dönüşüm Çalıştayı’nda Bursa’daki dönüşüm çalışmaları ve yapılması gerekenler ele alındı. Çalıştaya katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sadece Bursa’nın değil Türkiye’nin en önemli gündem maddesi olan kentsel dönüşüm konusunda zaman kaybetmeden önemli adımlar atılması gerektiğini söyledi. 

DÖNÜŞÜM İÇİN EMSAL ARTIŞI

Nilüfer ilçesindeki 180 dairelik Nilüfer Sitesi’nden örnek veren Başkan Altepe, site yönetimi ve sakinlerinin dönüşüm için 2 yıldır çalıştığını, projeler ürettiğini ve müteahhitlerle anlaştığını belirterek, projelerin hayata geçebilmesi için de Büyükşehir olarak yüzde 0.50 emsal artışı sağladıklarını hatırlattı. Bu uygulamayı ilk olarak turizm tesisleri için hayata geçirdiklerini hatırlatan Başkan Altepe, “Biz bunu turistik tesisler için yapıyorsak, halkımızın can güvenliği için neden yapmayalım. Belediye meclisleri bunun için var. Şimdi aynı uygulamayı kentsel dönüşüm projeleri için de hayata geçiriyoruz. Vatandaşlarımızın riskli binalarının dönüşümünü sağlaması için yaptığımız 0.50 emsal artışı sadece içinde oturanların olduğu riskli yapılar için geçerli olacak. Boş bir alanda yapılacak projeler için böyle bir uygulama yok. Gerçek anlamda dönüşüm için biz vatandaşımıza her türlü desteği vermeye hazırız. Bursa’nın kentsel dönüşümde de örnek bir kent olmasını istiyoruz. Zaten Nilüfer Sitesi gibi birkaç örnek projeye hayata geçtiğinde dönüşüm tüm kentte hızla yayılacak” dedi.

SEKTÖR NEFES ALDI

İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu da kentsel dönüşüm için riskli binalarda 0.50 emsal artışının sektöre nefes aldırdığını belirterek, “Bu konuda başkanımıza minnettarız. Bazı akademik odalar uygulamanın önünü tıkamak, halkımızı sağlıksız binalarda yaşamaya mahkum etme yolunda itirazlarda bulunuyorlar. Kentsel dönüşümün 4 ana aktörü var. Birincisi site sakinleri, kat malikleri ve site yöneticileri, ikincisi; sanayici, yatırımcı, müteahhit, üçüncüsü; konunun sürekli gündemde tutulması adına basın, üniversite ve akademik odalar, dördüncüsü ise Çevre Bakanlığı ve belediyeler. Bu dört aktörün uyum içinde olması halinde dönüşüm kısa sürede meyvelerini verecektir” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X