Bursa dünya ile yarışır

Bursalı sanayicilerin sorunlarının temelinde yetişmiş, kalifiye eleman ve farklılık oluşturabilen insan sıkıntısı olduğunu belirten Mehmet Müezzinoğlu, ”Bunu aşmak için bakış açısını değiştirmek gerekiyor” dedi.

Bursa dünya ile yarışır

ASLIHAN AYDIN

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, dünya ile yarışta iddialı olmak gerektiğini, Bursa’nın bunu başarabilecek illerin başında geldiğini söyledi.

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği’nin (BALKANTÜRKSİAD), 19’uncu Sinerji Toplantısı önceki akşam Almira Hotel’de gerçekleştirildi. Toplantıya konuşmacı olarak katılan Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye’nin düşünüp, üretebilen, yarınları planlayan nesillere ihtiyacı olduğunu söyledi. Bunun yolunun da eğitimden geçtiğini dile getiren Müezzinoğlu, “Yalnız okullarda değil, aile hayatında çocuğu yetiştirmemizdeki bakış açımız da etkili. Dünya teknolojide almış başını gidiyor. Artık biz düşünebilen, bunu geleceğe taşıyabilen nesillerin alt yapısını oluşturmalıyız” ifadelerini kullandı. 

BAKIŞ AÇISI DEĞİŞMELİ

Sanayicinin yenilik oluşturmaya ihtiyacı olduğunun altını çizen Müezzinoğlu, “Dünya ile yarışta iddialı olmak gerekiyor. Türkiye’de bunu başarabilecek illerin başında da Bursa geliyor. Bursalı sanayicilerin sıkıntılarının temeline baktığımızda yetişmiş, kalifiye eleman ve farklılık oluşturabilen insan sıkıntısı var. Bunu aşmak için de bakış açısını değiştirmek gerekiyor” diye konuştu. 

TÜRKİYE’NİN ASLİ EVLADIYIZ

BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan, üye sayılarının 400’ü aştığını söyledi. Dernek olarak bir taraftan yurtdışı ekonomi zirvelerine devam ettiklerini, diğer taraftan üyeler arasındaki sinerjiyi artırmak ve Balkan ülkeleriyle ilişkileri geliştirerek kalıcı eserler bırakabilmek için çalıştıklarını kaydeden Tunakan konuşmasına şöyle devam etti: “Muhacirlik çeşitli zorluklara dayanabilmek demektir. Muhacirlik, geçmişi unutmadan yarınları hedeflemeyi, bunun için çok ama çok çalışmayı gerektiriyor. Balkan kökenliler merhametli, mütevazi ve merttir. Batı Trakya, Bulgaristan ve Balkanlardan gelen dedelerimiz, atalarımız başka bir yere değil, ana yurtlarına, baba evlerine geldiler. Türkiye’nin göçmeni değil, asli evladı olan bizler sen-ben demeden bu cennet vatan için çalışan büyük bir aileyiz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X