Bursa dünya kürsüsünde

Fransa’da başlayan Liselerarası Dünya Atletizm Şampiyonası’nda Faik Çelik MTAL’den Leyla Yanardağ hem dünya şampiyonu hem üçüncüsü olurken, Türkiye rekorunu kaçıran Rümeysa Öktem yüksek atlamada zirveye çıktı. Spor Lisesi’nden Akın Özyürek de dünya ikinci

Bursa dünya kürsüsünde

Atletizmde Türkiye şampiyonu olan Faik Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Fransa’da başlayan ISF (International School Sport Federation) Dünya Şampiyonası’na da başarılı sonuçlarla başladı. 

Mersin’de düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda zirveye çıkan Bursa ekibi, Fransa’da da yüzleri güldürüyor. Cuma gününe kadar devam edecek organizasyonun ilk gününde Bursa ekibi sporcuları kürsüye es geçmedi. Nancy kentinde gerçekleştirilen organizasyonda Bursa’nın yüzünü güldüren ilk madalya Leyla Yanardağ’dan geldi. 300 metre engellide Türkiye şampiyonu olan başarılı sporcu, Fransa’da da 44,23’lük derecesiyle liseler dünya şampiyonu olmayı başardı. 

GURUR VERDİLER

Leyla Yanardağ uzun atlamada da kürsüyü es geçmedi. Başarılı atlet, uzun atlamada 5.45’lik derecesiyle üçüncülük kürsüsüne çıktı. Faik Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu  Lisesi’ne ikinci dünya şampiyonluğunu Rümeysa Öktem getirdi. 

Yüksek altlamada 1.81’lik derecesiyle dünya şampiyonu olan Rümeysa Öktem, 25 yıldır kırılmayan Türkiye rekorunu kırmayı ise 1 cm’yle kaçırdı. Başarılı sporcu yılın büyüklerde en iyi derecesini elde ederken, Avrupa gençler barajını geçti. Bursa’ya bir derece de Spor Lisesi öğrencisi Akın Özyürek’ten geldi. Başarılı atlet, 200 metrede dünya ikinciliği elde ederek Bursa’nın gururu oldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X