Bursa ekibine dev forvet… Transferi resmen duyurdu…

ING Basketbol Süper Ligi’ndeki temsilcilerimizden Tofaş, Kenya asıllı ABD’li forvet Nuni Omot’yu kadrosuna kattı.

Bursa ekibine dev forvet… Transferi resmen duyurdu…

Transfer çalışmalarını sürdüren ING Basketbol Süper Ligi’ndeki temsilcilerimizden Tofaş, Kenya asıllı ABD’li forvet Nuni Omot’yu kadrosuna kattı.

Kenya’nın Nairobi kentindeki bir mülteci kampında doğan Nuni Omot, ebeveynlerinin ülkede devam eden iç savaştan kaçarak Amerika Birleşik Devletleri’ne göç etmesi sonrası basketbola Minnesota’da başladı. 3 Ekim 1994 doğumlu ve 2.06 cm boyundaki oyuncu, kısa forvet (3) pozisyonunda görev yapıyor.

İLK İMZAYI ALİHAN ATMIŞTI
Kolej kariyerini Baylor University’de geçiren ve NBA G-League’de Long Island Nets forması giyen Omot, Kasım 2019’da Hollanda ekiplerinden ZZ Leiden’a transfer oldu. COVID-19 pandemisi nedeniyle yarıda kalan sezonda Hollanda Ligi’nde görev yaptığı 9 maçta 11.8 sayı-2.7 ribaund-1.7 asist ortalamalarına imza atan.Nuni Omot, takımıyla FIBA Europe Cup’ta da 5 maçta mücadele verdi ve 17.8 sayı-5 ribaund-2 asist ortalamalarını sergiledi.

Tofaş daha önce de Amerikan Kolej Basketbol Ligi (NCAA) kariyerini başarıyla tamamlayan 1996 doğumlu 2.06 cm boyundaki uzun forvet Alihan Demir’i kadrosuna katmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X