Bursa elektriği çatılardan çıkaracak

Elektrik faturalarındaki astronomik artışlar özel sektör gibi kamuyu da yenilenebilir enerji türlerine yönlendiriyor. Son aylarda enerji faturalarına gelen ve yüzde 200’leri aşan zamlardan sonra bir çok iş yeri zora düşmüştü. Bursa Büyükşehir Belediyesi, daha evvel temiz ve atıksu arıtma tesisleri ile Bursaray’ın istasyon çatılarına kurduğu HES ve GES’lerden sonra, şimdi Ankara yolu üzerindeki ana hizmet binasının çatısıyla açık otoparkına da lisanssız 450 kWe güneş enerji santrali kurmak için ihaleye çıktı. Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın yazdı…

Bursa elektriği çatılardan çıkaracak

Büyükşehir Belediyesi’nin GES ihalesi 21 Temmuz’da gerçekleşecek.

Özel sektör gibi elektrik fatura rakamları her geçen gün kabaran Büyükşehir Belediyesi’nin çareyi yenilenebilir enerji elde etmekte bulduğunu görüyoruz.

Daha evvel BUSKİ Genel Müdürlüğü’nün Doğu Atıksu Arıtma Tesisi’nden çıkan çamuru yakarak da enerji üreten Büyükşehir Belediyesi, yapılacak yeni ihaleyle de enerji maliyetlerini azaltmayı hedefliyor.

Sadece BUSKİ Genel Müdürlüğü’nün ovadaki kuyu sularını çekmek için UEDAŞ’a aylık ödediği elektrik faturasının 12 milyon lira olduğu düşünüldüğünde, Büyükşehir Belediyesi’nin boş bulduğu her bina çatısı ve arsasına GES kurması kadar doğal bir şey olamaz.

Çünkü; enerji maliyetlerinin önümüzdeki aylarda daha da yükselmesi bekleniyor.

Son ihalenin de buna dönük bir girişim olduğunu söyleyebiliriz. Güneşten ne kadar çok faydalanabilirse Büyükşehir Belediyesi’nin elektrik faturası gideri de o kadar azalmış olacak.

Yazının devamı için tıklayın

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X