Bursa emsal artışı ile yenilenecek

Kentsel dönüşümde rant olmadığını, aksini iddia edenlerle her platformda kamuoyuna açık bir şekilde tartışabileceklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın 0.50 emsal artışı yöntemiyle yenileneceğini söyledi.

Bursa emsal artışı ile yenilenecek

Başkan Altepe, kendi aralarında anlaşarak Büyükşehir Belediye Meclisi’nden 0.50 emsal artışıyla kentsel dönüşüm kararı çıkartan Nilüfer Sitesi’nde incelemelerde bulundu. Ziyarette depremlerin binalarda oluşturduğu hasarları kontrol eden Başkan Altepe, site sakinlerinden talepleri yönünde bilgiler aldı.

 

Altepe, Bursa’da özellikle 17 Ağustos depreminden sonra yoğunlaşan riskli yapı stoğunun turizm sektörüne verilen 0.50 emsal artışıyla minimize edileceğini söyledi.

Bu alandaki ilk girişimi Nilüfer Sitesi’yle başlattıklarını, binaları yıkarak sağlam şekilde yeniden inşa etmenin önünü açtıklarını belirten Başkan Altepe, “Emsal artışı vererek dönüşme konusundaki uygulamaları turizm sektöründe gerçekleştirdik. Bunun sonucunda da Bursa kazandı. Aynı yolu deprem riski taşıyan site ve apartmanlar için de izleyebiliriz. İstiyoruz ki benzer yolu riskli tüm yapılar için uygulayalım. Konutlarımız sağlıklı hale gelsin. Burada hedef, binalarını kendi imkanlarıyla yenileyemeyen mülk sahiplerinin önünü açmak. Bunu yapabilirsek, riskli binada oturmak zorunda kalan binlerce insanımızın hayatını garantiye almış olacağız” diye konuştu.

ORTADA RANT YOK

Kamuoyunda yanlış algılamalara sebep olan emsal artışı kararının Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle alındığını, ortada herhangi kişi ya da kurumun işine yarayacak rant durumunun bulunmadığını belirten Başkan Altepe, “Amacımız kimseye rant sağlamak değil. Tek hedefimiz var, o da insan hayatını kurtarmak ve insanlara bu konuda destek olabilmek. Bu bir ticari iş değil. Can güvenliğini sağlamaya çalışıyoruz. Bunun dışında çözümümüz yok. Eğer daha mantıklı çözümü olan varsa, bunu televizyonlarda tartışmaya da hazırız” şeklinde konuştu. 

Başkan Altepe, Nilüfer Sitesi sakinlerini aldıkları kentsel dönüşüm kararı nedeniyle kutladı.Nilüfer Sitesi sakinleri de meslek odalarının Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı karara itiraz etmesini ve aldıkları dönüşüm kararının engellenmek istemesini anlayamadıklarını söylediler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X