Bursa ‘eski’ bir yolunu yeniden kazanıyor: Güney Çevre Yolu!

Belli bir yaş diliminin üstünde olanlar anımsarlar… İzmir Yolu bir zamanlar Acemler-Beşevler-Çalı-Kayapa-Hasanağa üzerinden Mustafakemalpaşa’ya ulaşırdı. Bugünkü yolla atıl kalan yeniden gündemde…Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Bursa ‘eski’ bir yolunu yeniden kazanıyor: Güney Çevre Yolu!

Gördüğümüz şu… Hem zaman çok hızlı akıyor, hem kabına sığmayan kent olarak Bursa çok hızlı büyüyor. Öyle ki, yapılanlar yine çok çabuk kanıksanır hale geliyor, öncesi ise hiç anımsanmıyor.

Söyleyeceğimiz şu…

Bursa’da doğup büyüyen ve belli bir yaş diliminin üstünde olanlar kenti diğer illere bağlayan yollarda yaşananları gayet iyi anımsarlar.

Örneğin…

İstanbul Yolu 1970’li yıllarda yapıldığında en mükemmel yoldu. Fakat kent çıkışında bitiyordu. O yolu Yalova’ya kadar tamamlayan siyasi iradeyi, 1991 sonrası hükümetinde Devlet Bakanı olarak yer alan Cavit Çağlar gösterdi.

İnegöl ve Ankara’ya, Çimento Fabrikası yanından geçen yoldan gidiliyordu.

Yine…

1970’li yıllarda İzmir Yolu devreye girmeden önce Mustafakemalpaşa ve İzmir’e giden araçlar Acemler’den sola dönüp Timsah Arena önünden ilerler, Beşevler-Çalı-Kayapa-Hasanağa-Unçukuru güzergahından giderlerdi.

O yoldan ulaşım unutuldu. İzmir Yolu yetmeyince de, otoyol devreye girdi.

İşte…

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X