Bursa esnafı Çankaya’da

Bursalı esnaf temsilcileri BESOB öncülüğünde Ankara’ya giderek Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile görüştü.

Bursa esnafı Çankaya’da

ASLIHAN AYDIN

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak ve beraberindeki heyet  Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nu Çankaya Köşkü’ndeki makamında ziyaret etti. Tak, buradaki konuşmasında Bursa’ daki 90 bin esnaf adına ziyarete geldiklerini belirterek, Çavuşoğlu’na yeni görevinde başarılar diledi. Esnaf ve sanatkarların Türkiye’nin çimentosu olduğunu vurgulayan Tak, birlik ve beraberliğin kendileri için çok önemli olduğuna işaret etti. Hakan Çavuşoğlu’na taleplerini de ileten Tak, iç Kozahan’ı 2010 yılında restore ettiklerini ve 20 yıl kendilerine ait olduğunu hatırlattı. Arif Tak, ”Karşılığında kiraların bir bölümünü 5 yıl biz alıyorduk. Sonra bir sıkıntı yaşadık, kiralar anormal derecede arttı. İnsanlar ödeyemediği için de bazıları dükkanları boşalttı. Bu sıkıntımızın çözümü için yardımınızı rica ediyoruz” dedi. Tak, Çavuşoğlu’na Kestel Çataltepe’deki sanayi sitesiyle ilgili de bilgi verdi.

BURSA BİZİM HER ŞEYİMİZ

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu da, BESOB üyelerini ağırlamaktan memnun olduğunu dile getirdi. Esnafın Bursa’nın önemli bir zenginliğini oluşturduğuna dikkat çeken Çavuşoğlu, BESOB’un Arif Tak başkanlığında önemli işlere imza attığını söyledi. Çavuşoğlu, ”Bursa bizim ocağımız, her şeyimiz. Bu göreve tayin edilmiş olmak Hakan Çavuşoğlu isminde tevessül etse de, görevin tebliğ edildiği yer tüm Bursa’dır. Bendeki bu sorumluluk, Bursalılara da sorumluluk yüklüyor. Burada hep birlikte başta Bursa’yı büyütmek, Bursa’nın ihtiyaçlarına cevap vermek ve gelişimine katkı sunmak birinci vazifemiz. Onun yanı sıra Türkiye’nin de paralel olarak aynı şekilde büyümesine zemin hazırlamak görevimiz” diye konuştu.

HİÇBİR ÖN YARGIM YOK

Bursa’nın büyümesi, gelişmesi, insanların refah ve huzur seviyesinin artması için müşterek çalışma içinde olmayı arzu ettiğini kaydeden Çavuşoğlu, ”İnşallah bu makam Bursamızın, esnafımızın gelişmesine katkı sunar” dedi. Görevi boyunca Bursa’nın ve Türkiye’nin yüzünü ağartacak bir performans yakalamayı arzu ettiklerini ifade eden Çavuşoğlu, ”Kurumsal, sosyal ve resmi olarak hiçbir şeye karşı ön yargım yok. Bursa ve Türkiye’ye gelebilecek ne tür katkı varsa hepsine açığım. İcra ettiğimiz makamda yapabileceğimiz her türlü girişim, çaba, proje, sizlerden gelecek bu tür taleplere de sonuna kadar sahip çıkacağımı bilmenizi isterim” dedi. Çavuşoğlu, Kozahan’daki sorun için de yetkilileri arayacağını ve konuyla ilgili gerekli çalışmanın yapılacağını belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X