Bursa Fen Koleji’nden büyük eğitim atağı

32 yıllık dershanecilik tecrübesiyle eğitim camiasının duayeni olan Mustafa Uğurlu, Bursa Fen Koleji’ni kurdu. Bursa’da eğitime katkı sağlamak adına bu yatırımı yaptığını belirten Uğurlu, uygulanacak olan eğitim programını açıkladı.

Bursa Fen Koleji’nden büyük eğitim atağı

Okulda sadece ders anlatmanın ve öğretmenin yeterli olmadığını belirten Mustafa Uğurlu, “Sadece ders okutmak yetmez, çocuğu motive edeceksiniz. Öğrenciye ‘arkadaşlar bu dersi ben öğrendim siz benden daha iyi öğreneceksin ‘diyeceksiniz. Öğrenci motive olduğu zaman daha iyi öğrenir ve bilgiyi unutmaz’ ‘dedi. 

Öğretmenlik mesleğinin özveri gerektirdiğine vurgu yapan tecrübeli eğitimci Uğurlu, öğrencilerin bazen soru sormaktan çekindiğine dikkat çekti. Konuyu öğretene kadar bıkmadan usanmadan ders verilmesi gerektiğini vurgulayan Mustafa Uğurlu , “Öğretim ve eğitim hayatında özveri çok önemli. Bu işi başka türlü başaramayız, biz bir yol çiziyoruz. Konuyu öğretene kadar öğrenciye anlatmayı sürdürmeniz gerekiyor. Öğrenci bazen soru sormaktan kaçıyor. Öğretmen bunu hisseder. Bu öğretmenin işidir, en doğrusu öğretmek öğretmenin en önemli işi ve sorumluluğudur” dedi.

Bursa Fen Koleji’nin şehir için eğitim adına çok önemli bir misyon üstlendiğini belirten Mustafa Uğurlu, “Özel okulumuzu kurduk ve çocuklarımıza en iyi eğitimi vereceğiz. Her şey para değil, eğitim biraz da hizmettir” diye konuştu.

2 BİN 500 SAAT DERS

Öğrencileri bilgi ile donatacaklarını ve haftanın 6 günü eğitim vereceklerini dile getiren Mustafa Uğurlu, “Özel okul dershanelerden daha iyi olacak. Öğrenci sürekli bizimle olacak. Onları bilgi ile donatacağız. Yılda 2 bin 500 saat ders vereceğiz. Haftanın 6 günü tam gün eğitim vereceğiz. Eve ödev kalmayacak. Öğrenci dersi okulda öğrenecek” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X