Bursa Fotoğraf Yarışması’nda geri sayım

Toplamda 16 bin TL’lik ödülün dağıtılacağı Bursa Fotoğraf Yarışması’nın ikincisi başlıyor. Son başvuru tarihi 20 Mayıs.

Bursa Fotoğraf Yarışması’nda geri sayım

Yalnızca Bursa’dan değil, Türkiye’nin her yerinden amatör ya da profesyonel fotoğrafçıların www.bursafotografyarismasi.com.tr’den ücretsiz olarak katılabildiği “Bursa Fotoğraf Yarışması”nın ikincisi için geri sayım başladı. Dereceye giren fotoğrafların sahiplerine 26 Mayıs 2016’da Sheraton Bursa Hotel’de yapılacak organizasyonda dikkat çekici ödüller verilecek.

 

Konusu “Odak Noktası Bursa” olan Bursa Fotoğraf Yarışması’nın son başvuru tarihi 20 Mayıs 2016. İlkinde 26 farklı ilden 445 fotoğrafçının 1482 fotoğraf ile yarıştığı Bursa Fotoğraf Yarışması’na katılan fotoğraflardan dereceye giren 20 eser kentin önemli noktalarında, alışveriş ve kültür merkezlerinde sergilenecek olan “Odak Noktası Bursa” isimli fotoğraf sergisinde yer alacak.

 

Bir Photo Graphica organizasyonu olan, Sheraton Bursa Hotel ana sponsorluğunda, Bursa Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla düzenlenen Bursa Fotoğraf Yarışması’nın altın sponsorları Sony, Arkas Otomotiv, Şahinkaya Okulları ve Eker Meydan olurken hizmet sponsorluğunu da İmak Ofset, Gani Köse Web Tasarım & Danışmanlık, Seç Kurye ve Dergi Bursa üstleniyor.

 

Ödül yağmuru

 

Yarışmanın birincisi 2.000,00 TL para ödülü ve Sony A6300LB Aynasız Fotoğraf Makinesi +16-50 mm f 3.5-5.6 lens sahibi olurken ikinci Alaçatı LaCapria Suit Otel’de 2 kişi, 3 gece 4 gün tatil; üçüncü ise Foça Bülbül Yuvası Butik Otel’de 2 kişi, 3 gece 4 gün tatil kazanacak. Yarışmanın özel ödülleri de bulunuyor: “Kuşbakışı Bursa” Özel Ödülü, Kitapevi Otel’de 2 kişi, 2 gece 3 gün konaklama iken; “Bursa’yı keşfediyorum” Özel Ödülü, Sheraton Bursa Hotel’de 2 kişi, 1 gece 2 gün konaklama. Bir diğer özel ödül ise “Bursa’yı yaşıyorum” Özel Ödülü: Aloft Bursa Hotel’de 2 Kişi, 1 gece 2 gün konaklama olarak belirlendi. Bursa Fotoğraf Yarışması dereceye giren ilk 10 fotoğrafçıya da mansiyon olarak Hayal Kahvesi Bursa yaz konserlerinden 2 kişilik bilet, 1 senelik Dergi Bursa aboneliği, Sony CP-V5AW Taşınabilir Güç Kaynağı ve Özel Bursa Anadolu Hastanesi’nden muayene hakkı veriyor. Yarışmanın güncel detayları web sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden takip edilebilecek.

 

4 kıstas, 6 jüri

 

Bursa fotoğraf camiasını, kamu kuruluşlarını ve Bursa’nın önde gelen markalarını bir araya getiren yarışmanın seçici kurulunda ise fotoğraf sanatçıları Erdal Kınacı, Fatih Özenbaş, Özgür Çakır, Aykut Güngör, Demet Argun ve Engin Çakır bulunuyor. JPEG formatında, çerçevesiz ve boşluksuz şekilde gönderilecek olan fotoğraflar, jüri tarafından, yarışma temasına uygunluk, yaratıcılık, anlatım gücü ve teknik kıstaslara göre değerlendirilecek.

 

Yarışmanın konusu: Bursa

 

“Odak noktası Bursa” olarak belirlenen yarışmanın konusu ise şu şekilde: Peşine düştüğümüz Bursa’nın ışıkları… O kadar çok aktörümüz var ki, şanslıyız. Zaten farkında değiliz, bize göre ışık saçan her şey Bursa’nın ta kendisi… Akşamüstü Tophane’de manzara izleyelim ya da Bakacak’tan bakalım şehre. Lunapark’a gidelim. Gece Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda alalım soluğu. Gecenin geç saatlerine kadar ışığın peşinde koşalım. Sabahın ilk ışıklarında 700 yıllık Cumalıkızık’ta olalım. Güneş her yeri sarmış olsun. Akşamüstü Uluabat misafir etsin bizi. Gölyazı’daki eşsiz günbatımında, Ağlayan Çınar’ın kucağında günü uğurlayalım. Leyleklerin memleketi Eski Karaağaç da olabilir rotamızda. Leylekleri takip eder tarihi Tirilye’de bir yorgunluk kahvesi içeriz. Bir pazar sabahı İnkaya Çınarı, altı asırlık kucağını açsın bize, ulu dallarının gölgesinde kahvaltı yapalım. Bir akşamüstü Kapalı Çarşı’ya gitsek ya. Kozahan’da dinlenir, çay içeriz akşamüstü serinliğinde. Yeşil Türbe’yi ziyaret edip, bir çay da Yeşil’de içeriz. Ulu Cami’deki ilahi ışığı görme şansımız da var. Kayhan’da pideli köfte mi yemeli yoksa Bursa Kebabı mı gün son bulurken?

 

Ulu Cami’nin minberindeki samanyolunu keşfetmeyen var mı hala aramızda? Mudanya iskelesinden bir tekneyle ayrılıp ışıltılı bir denize doğru hareket etmeyen? Karabaş-i Veli Kültür Merkezi’nde ışık saçan semazenleri izlemeyen? Teleferik ile Uludağ’a doğru çıkmayan? İznik Çinisi bir tabakta yemek yemeyen? Yenişehir’in saat kulesinden saatini ayarlamayan? Oylat Mağarası’nı görmeyen? Arap Şükrü Sokağı’nda çalgı ekibini dinleyip birkaç tek atmayan? Ters ışıklı sahnesinin ardından “hayali”siyle bizi güldüren Karagöz’ü duymayan, bilmeyen?

 

Botanik Park’ta çiçek kokusuna doyalım bu hafta sonu. Yoksa günün ilk saatlerinde Kent Ormanı’na mı gitmeli? Uludağ’a, Milli Park’a da gidebiliriz piknik yapmaya. Güneşin eşliğinde küçük bir yürüyüş de yaparız ormana doğru. Nefesimiz yeterse büyük zirveye kadar çıkabiliriz kim bilir. Şansımız varsa bir ihtimal Apollo Kelebeği’ni görüp, nesli tükenen bir “Bursa güzelini” tanıma şansı yakalarız… Ama en güzeli havadan görmek olabilir bu şehri. Güneşin yakıcı ve göz alıcı ışıklarının arasında, bulutların üzerinde yamaç paraşütü yapabiliriz Gürsu’da. Sukaypark’ta sukayağı mı denesek ki?

 

Mustafakemalpaşa’da suyun uçtuğu dev şelalenin serin suları altına girip rehavetimizi üzerimizden atabiliriz. Hepsi bekleyebilir, denize gidelim. Martıları izleyelim güneş suya vururken Mudanya’da. Sahi ya en son ne zaman gündoğumu izledik biz? Mudanya’da gündoğumu Nemrut Dağı’ndaki kadar güzel olmasa da hiç fena değil diyorlar…

 

Işık; Bursa sokaklarına, tarihi Hisar’a, İznik Surları’na, Ulu Cami’nin minarelerine, Hanlar Bölgesi’ndeki tarihi noktalara veya Atatürk Köşkü’ne hiç yansımış mıdır? Hünkar Köşkü’nün bahçesinden şehre bakınca, gözümüze ilişen sadece şehrin ışıkları mıdır? Mütareke binası çok mu beyaz ki, gözümüzü alıyor? Uludağ’da herkesin başını döndüren karlar mıdır, yoksa yüzlerce yıldır Olimpos’un üzerinde yansıyan ışıklar mı?

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X