Bursa Hayvanat Bahçesi’ne Güney Amerika barınağı

Hayvanat Bahçesi alanında dünyanın en önde gelen isimlerinden biri olan Koen Brouwer danışmanlığında Bursa Hayvanat Bahçesi’ne kurulan Güney Amerika Barınağı hizmete açıldı.

Bursa Hayvanat Bahçesi’ne Güney Amerika barınağı

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Güney Amerika Barınağı’nı hizmete açtı. Bursa Hayvanat Bahçesi’nin hayvan koleksiyonunu genişletmek için 5 dönümlük alanda planlanan barınağın açılışına, Başkan Altepe’nin yanı sıra ilköğretim öğrencileri de katıldı.

Hayvanat bahçesinin Bursa’nın en prestijli tesislerinden biri olduğunu kaydeden Başkan Altepe, günden güne yapılan ilavelerle birlikte tesisin dünya çapında bir merkez halini aldığını ifade etti. Hayvanat bahçesinde her hayvanın kendi iklim koşullarının sağlandığı ortamlarda yaşadığını anlatan Başkan Altepe, yeni mekanlar yapıldıkça yeni hayvan türlerinin Bursa’ya getirileceğini söyledi.

Güney Amerika Barınağı’yla birlikte Bursa Hayvanat Bahçesi’ndeki hayvan türü sayısının 111’e, hayvan sayısının da 1100’e çıktığını ifade eden Başkan Altepe, “Yaptığımız son takviyelerle birlikte; Hollanda’dan 2 erkek 2 dişi kapibara, Almanya’dan 3 dişi tapir, 2’si dişi 2’si erkek 4 mara hayvanı da hayvanat bahçemize katıldı. Burada doğan lamalar da Güney Amerika Barınağı’na nakledildi” dedi.

Bu arada, yağmurlar nedeniyle ertelenen geleneksel Hayvanat Bahçesi 23 Nisan Çocuk Şenliği, Güney Amerika Barınağı’nın açılışı sırasında gerçekleştirildi. Başkan Altepe’nin de yer aldığı şenliklere; Mutlu Kalpler ve Özel Güleç anaokulları, Yusuf Köstem Yönder, İstiklal ve Bursa Çimento ilkokulları ile Osmangazi Belediyesi Engelliler Merkezi’nden çocuklar katıldı. Başkan Altepe’nin çocukları selamlayan konuşmasının ardından aslan, maymun ve lemurlar öğrenciler tarafından beslendi. Şenlikler çerçevesinde ayrıca, Türk Köyü’nde öğrencilere yiyecek ikramında bulunularak, fayton sefası, ip atlama, yüz boyama, deve kuşu yumurtasıyla kolye yapma etkinlikleri de yapıldı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X