Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:
2014’te… Osman İpekçioğulları’nın gönüllü dostlarıyla kurduğu Kalbiselim Derneği, toplumda yardımlaşma kültürünün önemi parçası oldu.
Yaptıkları…
Yardımlarda yetimlere hep öncelik verdiler. İpekçioğulları, kriterlerini anlatırken, “Yardım yaparken kimsenin diline, dinine, ırkına, mezhebine bakmıyoruz. Ayırım yapmıyoruz. Önemli olan insanlık” dedi.
Bu kapsamda…
Suriyeli sığınmacılara el uzatan, Bursa’ya uyum sağlamaları için kurslar açan Kalbiselim Derneği, bu alanda İçişleri Bakanlığı’nın akredite ettiği 60 sivil toplum örgütü arasına girdi.
Yanı sıra…
Yörük Türkmen Birliği Başkanı İrfan Tatlıoğlu ve Suriyeli Muhacirlere Yardım Derneği Başkanı Arif Çelenk’le birlikte, İçişleri Bakanlığı davetiyle Suriye’ye gidip saha incelemesi yapan Bursa’dan 3 dernekten biri oldu.
İpekçioğulları…
10 yıl önce Suriye’den Amar olarak gelen ve Türk vatandaşı olup Başkan’ın soyadını alan Ömer İpekçioğulları, yönetimden Kemal Aydın ve Dernek Gönüllüsü Alper Kışlar’la ziyarete geldi.
Gözlemlerini şöyle anlattı:
“Halep, Şam, Hama, Humus, Azez, Guta, Tel Rıfat’ta kentler yıkılmış. İnsanlar toplu katliamlara uğramışlar, cesetleri bile yanmış. Tarlaların çoğuna mayın döşenmiş, evlerin altına tüneller yapılmış.”
Dikkatini çeken şu:
“Tel Rıfat’taki resmi dairelerde, hatta komutanların odalarında Türk bayrağı asılı. Alışverişlerde de Türk Lirası geçiyor.”
Etkilendiği şu:
“Kalbiselim olarak çocuklara oyuncak, yiyecek, giyecek, balon dağıtıyorduk. Türkiye’den dönen ‘Bize balon getirmeyin Türk Bayrağı getirin’ dediklerinde çok etkilendim ve duygulandım.”
Şu bilgiyi de verdi:
“Döner dönmez hazırlıklara başladık. 5 TIR dolusu yardım gönderiyoruz. Bolca bayrak göndereceğiz. Yardımları Iqra Derneği Başkanı Ercan Sarı ile birlikte yerlerine ulaştıracağız.”
Kamyonlarda…
Un, gıda, kumanya erzak, kömür, giyecek, oyuncak, soba ve kış malzemeleri olduğunu da ekledi.
Suriye’ye dönüşler için beklenti bahar ayları
Sohbetimizde… Kalbiselim Derneği Başkanı Osman İpekçioğulları şunu söyledi:
“Bursa’da 200 bine yakın Suriyeli sığınmacı var, 10 bini döndü. Türkiye’den dönüş 200 bine yaklaştı.”
Beklentisi şu:
“Burada çocuklar okula gidiyorlar. Hava şartları kötü. Oradaki evleri yıkılmış ya da hasarlı. Kurban Bayramı sonrası dönüşler hızlanır.”
Şunu da ekledi:
“Biz de dönmelerini istiyoruz. Sağ salim vatanlarına kavuşsunlar, hayata sağlam tutunsunlar.”
Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…