Bursa hızlı trende flaş gelişme! Bayramdan sonra…

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli hızlı tren hattında yılda 29.9 milyon yolcu ve 59.7 milyon ton yük taşınması hedefleniyor. Karacabey-Bandırma etabı seçim sonrasına kalsa da, Osmaneli tarafından çalışmalar hızlandı. Bu süreçte umutları arttıran bir haber daha gelmedi. O da, Balat’ta 10 yıl önce temel atılan alanda yapılacak Bursa Garı inşaatı bayramdan sonra başlıyor. Yerüstündeki bu gar, yeraltına yapılacak Şehir Hastanesi Metrosu istasyonuyla entegre olacak… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Bursa hızlı trende flaş gelişme! Bayramdan sonra…

Bursa… Yıllardır büyük bir sabırla hızlı tren bekliyor. 23 Aralık 2012 günü Balat’taki alana temel atma töreni düzenlendiğinde umutlu ve heyecanlıydık.

Ne var ki…

Geçen yıl 10 heyecanımızı da söndürdü, umudumuzu da kırdı.

Çünkü…

Ortada, Geçit-Balat’tan Gölbaşı’na kadar olan arazide rayların döşenmesi için açılan yol ile birkaç yerde viyadük ve yine 10 yıldır bitirilemeyen tüneller var.

Oysa…

200 kilometre hıza ulaşabilen hızlı trenle yılda 29.9 milyon yolcu ve yine yılda 59.7 milyon ton yük taşınması hedefleniyor.

Gerçi…

Toplam 201 kilometrelik projenin 95 kilometrelik Bursa-Karacabey hattı için Ulaştırma Bakanlığı Altyapı genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün’ün gönderdiği bilgi notunda “yakında çalışma başlayacak” dense de, seçim sonrasına kaldı.

Buna karşın…

20 Kasım 2021 günü duyurduğumuz dış kredi onayı sonrası müteahhit inşaatı hızlandırdı. Özellikle Osmaneli tarafından başlayan çalışmada tünellerde 6-7 noktada birden yürütülen çalışmalar umudu arttırıyor.

İşte…

Bursa-Yenişehir-Osmaneli hattında umudu arttıran bir adım daha atılıyor:

Hızlı trenin Bursa Garı inşaatı, Balat’ta 10 yıl önce temel atılan alanda bayram sonrası başlayacak.

Yazının devamı için tıklayın

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X