Bursa hızlı treni için kötü haber!

TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nun saat 23.00’te biten toplantısı sonrası İYİ Parti Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, merakla beklenen hızlı treni Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal’a sordu.

Bursa hızlı treni için kötü haber!

Ağbal’ın cevabı Bursa için kötü haber.

Çünkü, yüzde 45 gerçekleşme oranıyla Ekonomik Program gereği durdurulabilir. Hatta, durdu bile…

Konuyla ilgili detaylar Olay Gazetesi yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın bugünkü köşesinde…

İşte bu kötü haber: Hızlı tren ekonomik programa takıldı!

Gece saat 23.00… TBMM Plan Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmelerde Cumhurbaşkanlığı bütçesini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay sundu.

Sunum sonrası…

Plan Bütçe Komisyonu Üyesi olan İYİ Parti Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu sohbet sırasında Oktay’a şunu sordu:

“Bütçe metinlerinde sürekli ‘Uygulamayı Cumhurbaşkanı yürütür’ ifadesi geçiyor. Bu ifadenin maksadı ‘yürütmenin başı’ değil mi?”

Soruya “Evet” cevabını alınca “Ama bu öyle anlaşılmıyor” deyip devam etti:

“İfadeden her şeyi Cumhurbaşkanı’nın yaptığı anlamı çıkıyor. Bu da Sayın Cumhurbaşkanı için yıpratıcı. O nedenle metinlerde ‘Cumhurbaşkanlığı yürütür’ denilmesi daha doğru olur.”

Uyarıya…

Oktay teşekkür etti ve “Haklısınız, bu şekilde değiştirmek daha doğru” demişti ki, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal araya girdi ve “İsmail Hoca maliye uzmanıdır, bu konuları iyi bilir” diyerek Tatlıoğlu’nu takdim etti.

Bunun üzerine…

Tatlıoğlu eskiden beri tanıdığı Ağbal’a dönüp “Yatırımları kime soracağız?” diye sordu. “Bana” cevabını alınca da hemen konuya girdi:

“Bizim hızlı tren ne oldu?”

Yanındaki ekip hemen notları çıkardı, Tatlıoğlu’nun soru önergesi de verdiği hızlı treni Ağbal madde madde anlattı:

Bir…

“Bursa-Yenişehir-Bilecik güzergahından oluşan proje devam ediyor.”

İki…

“Projenin yatırım programındaki maliyeti yaklaşık 1.7 milyar lira. 2018 yılı ödeneği 250 milyon lira.”

Üç…

“73 kilometre uzunluğundaki Bursa-Yenişehir kesiminde altyapı çalışması devam ediyor. 50 kilometre uzunluğundaki Yenişehir-Bilecik kesiminin altyapısı ile Bursa-Bilecik hattının tamamı üstyapı ve elektronik ihalesi 03 Nisan 2018’de yapıldı. Kamu İhale Kurumu itiraz süreci devam ediyor.”

Dört…

“Projenin tamamında fiziki gerçekleşme yaklaşık yüzde 45. Bursa-Yenişehir kesimindeyse yalnızca altyapı çalışmaları yürütülüyor ve fiziki gerçekleşme yüzde 60.”

Kötü haberi de verdi…

►Yazının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X