Bursa için ‘abi’ önerisi: Uydukent değil, doğru olan yerinde dönüşüm

Bursa için düşünüp dertlenen ve kente projeler üreten Necati Şahin, hazırlığı süren Çevre Düzeni planıyla ilgili gözleme dayalı çok kritik öneriler yaptı. Uydukent düşüncesine karşı çıkan ve kent merkezindeki çöküntü bölgelerinin dönüşümünü önemseyen Şahin’in uyarıları arasında “Bursa’nın İstanbul’un Uydu Sanayi Kenti haline gelmemesi” de var… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Bursa için ‘abi’ önerisi: Uydukent değil, doğru olan yerinde dönüşüm

Tanışıklığımız… 1979 yılında AP İl Gençlik Kolları yönetimindeyken başladı. Siyasetin ilk basamağında gencecik mühendisken de Bursa için düşünüyordu.

Aradan bunca yıl geçti, Necati Şahin yine “Bursa için dertlenen adam” olarak sürekli kenti izliyor ve öneri üretiyor.

Dahası…

4 farklı dönemde toplam 8 yıl projeler ve önerilerle İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nin yerel yönetimlere kılavuz olmasını sağladı.

Son dönemde…

2014’te CHP Büyükşehir Adayı ve 2019’da AK Parti Nilüfer Adayı olup şantiyeye döndü, ama deneyimiyle Bursa’ya öneriler üretmeye devam ediyor.

Sohbetimizde…

Tanıklık ettiği Bursa’nın değişimini anımsattığımızda, “Bursa Türkiye’ye ilkleri sunan ve planlamaya öncülük eden bir il oldu” diye başlayıp yaşanan çarpıklığa çarpıcı örnek verdi:

Merinos fabrikası kurulurken Merinos Evleri, Ucuz Meskenler’le sanayi ve konut ihtiyacı birlikte düşünülmüştü. Tarıma elverişli olmayan Yalakçayır’da ilk Organize Sanayi Bölgesi’ni kuran, ama Merinos’un kuruluşunu örnek almayan bir kent oldu.”

Dikkat çektiği şu:

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X