‘Bursa için çok önemli’ deyip ekledi: Olumlu geri dönüşler sağlayacak

Pazartesi Söyleşileri’nin bu haftaki konuğu Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş… Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal sordu, Doç. Dr. Sinan Ateş yanıtladı.

‘Bursa için çok önemli’ deyip ekledi: Olumlu geri dönüşler sağlayacak

Bursa’nın 2022 Türk Kültür Dünyası Başkenti ilan edilmesini değerlendiren Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş, bu gelişmenin Bursa için çok önemli olduğunu belirterek, “Bu durum hem Türk milleti için hem de özel olarak Bursa için çok faydalı ve yerinde bir karardır.  Türk dünyası ile kültürel işbirliği, gönül birliğinin kurulması bakımından stratejik öneme haizdir. Bununla birlikte, kültür başkenti faaliyetleri, iktisadi, siyasi, toplumsal bakımdan olumlu geri dönüşler sağlayacaktır” dedi.

Üniversitelerdeki yurt sorununa da değinen Ateş, çözüm önerilerini dile getirdi: “Öncelikle belirtmek gerekir ki KYK yurtlarının kapasitesi istenilen seviyede değildir. Bu yurtların sayısının artırılması gerekir. Bu durum gerçekleşmezse, gençliğimiz ne olduğu belirsiz tarikatların ağına düşmek riskiyle karşı karşıyadır. Yurt kapasitesinin yüksek öğrenim öğrenci sayısının yüzde 20’sine çıkarılması gerekir. Ev kiralarındaki artışa dair bir kontrol ağı kurulmalıdır.”

Röportajın tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
1 adet yorum var

Bir adet yorum var

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X