‘Bursa için daha yapılacak çok iş var’

Türkiye’nin büyümesinde Bursa’nın rolüne dikkat çeken Mehmet Müezzinoğlu, bakanlığı döneminde burada önemli icraatlara imza atıldığını, ancak daha yapılacak çok iş olduğunu söyledi.

‘Bursa için daha yapılacak çok iş var’

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa’ya ve sanayisine övgüler dizdi. Şehrin bu noktada önemli bir sorumluluğu da olduğunu kaydeden Müezzinoğlu, ”Bursa daha çok büyüyecek ve Türkiye’yi de daha çok büyütecek” dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından Bursa Şubesi ev sahipliğinde düzenlenen ‘6. Bölgesel İş Geliştirme Toplantısı’ dün Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantının tecrübe paylaşımı bölümünde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, MÜSİAD’ın 25 yıllık üyesi olduğunu belirtti. 

 

AK Parti iktidarı olarak 14 yılda çok önemli basamaklar çıktıklarını ifade eden Müezzinoğlu, ”Henüz daha katetmemiz gereken çok önemli mesafeler var. Birbirimizi daha çok sevmeye, birlikte ortak aklı daha da geliştirmeye ve birlikten güç almaya ihtiyacımız var” diye konuştu. Bursa adına Bakanlığı döneminde birçok icraata imza atıldığını, ancak daha yapılacak çok iş olduğunu vurgulayan Müezzinnoğlu, ”Bursa büyürse Türkiye büyür. Bu realite. Bugün için çok rahatlıkla ve samimiyetle söylüyoruz ki Türkiye’nin büyümesinde Bursa’nın rolü büyük. Şöyle bir sorumluluğu da var; Bursa daha çok büyüyecek ve Türkiye’yi de daha çok büyütecek” ifadesini kullandı.

TIB VE İLAÇ SANAYİ ÖNEMLİ

Sağlık alanındaki teknolojiler ve yatırımlara değinen Müezzinoğlu, AK Parti’nin özellikle seçim beyannamesinde stratejik alanlardan birinin de sağlık olduğuna dikkat çekti. ”Zayıf halkaları da görmemiz lazım” diyen Müezzinoğlu, şöyle devam etti: 

”Türkiye sağlık hizmeti tüketiminde ve hizmet sunumunda yakaladığı başarıyı üretiminde de yakalamak zorunda. 2023’de dünyanın en ileri sağlık hizmeti sunan ülkesi olarak övünç duymak yeterli olmaz. Tıb bilimine katkımız ne? Tıb endüstrisindeki pozisyonumuz ne? İlaç sanayiinde Türkiye nerede? Bu konuları ciddi şekilde gündeme aldık. Yeni hükümetimizde de sağlık endüstrisi, tıb ve ilaç sanayii ve sağlık turizmi önemli hedeflerimiz arasında.”

AYRI BİR GÜZELLİK

Müezzinoğlu, toplantıya davet edildiğinde Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı olduğunu hatırlatarak, ”Bugün huzurlarınızda Sağlık Bakanı olarak değil Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Sivil Toplum Örgütlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak geldim. Güzel bir tevafuk. İlk resmi toplantının da bu birimin başkanı olarak hem Bursa’da olması hem MÜSİAD’da olması benim için ayrı bir güzellik. Ben buna şükrediyorum” dedi.

CAMERON KENDİ İŞİNE BAKSIN

İngiltere Başbakanı David Cameron’un ”3.000 yılından önce Türkiye AB’ye giremez” sözlerine tepki gösteren Mehmet Müezzinoğlu, “O kendi işine baksın. 3 yıldır Türkiye’nin hedeflerine emin adımlarla ilerlemesinden nasıl rahatsız olduklarını görüyoruz. 3 yıl önce gezi olaylarının arkasındaki dış odakların kimler olduğunu fark edecek kadar feraset sahibi bir milletin mensuplarıyız. Bu millet kimin ne olduğunu biliyor” şeklinde konuştu.

İNOVASYON VE AR-GE VURGUSU

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, toplantının açılışında yaptığı konuşmada,  orta gelir tuzağına takılıp kalmadan kalkınmayı sürdürmenin gerekliliğini her ortamda ifade etmeye çalıştıklarını belirterek, ”Yüksek katma değerli ürünlere, Ar-Ge ve inovasyona hız vermemiz lazım. Yeni bir hikayeye ihtiyacımız var” ifadesini kullandı. MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Mustafa Gürses de, Bölgesel İş Geliştirme Toplantıları’nın daha önce Sakarya, Trabzon, Adana, Kütahya ve Antalya’da yapıldığını, Bursa’dakinin daha organize olduğunu söyledi. Vali Münir Karaloğlu ise, düne bakmadan hedeflere kilitlenmek ve daha çok çalışmak gerektiğinin altını çizdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X