Bursa için Fas doğru bir pazar

BTSO öncülüğünde Fas’a çıkarma yapan Bursalı tekstilciler, Afrikalı firmalarla bir araya geldi. Türkiye’nin Rabat Büyükelçisi Öz, ”Afrika piyasasında aktör olmayı hedefleyen Bursa için Fas doğru bir pazar” dedi.

Bursa için Fas doğru bir pazar

Bursalı tekstilciler, 3. Morocco Home&Style Textile fuarında stant açarak, Afrika pazarında ticareti geliştirmenin yollarını aradı.

Tekstilde tarihten gelen tecrübesini dünya ticaretinde sürdüren Bursalı tekstilciler, yatırım fırsatlarıyla dolu Afrika pazarındaki ağırlığını artırıyor. Üyelerini Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında dünyanın dört bir yanındaki fuarlarla buluşturan Bursa Ticaret ve Sanati Odası’nın (BTSO) ve Ekonomi Bakanlığı’nın UR-GE destekleriyle ‘BURTEX’ markası altında buluşan firmalar, Fas’a çıkarma yaptı. Kazablanka’da 3. Morocco Home&Style Textile Fuarı’nda stant açan ev tekstili ve giyim sektörü temsilcileri, Afrikalı firmalarla bir araya geldi. Türkiye’nin Rabat Büyükelçisi Ethem Barkan Öz ve BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, fuarda stant açan Bursalı firmaları ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı. Bursalı firmaların fuara ayrı bir hareketlilik kazandırdığını ifade eden Büyükelçi Öz, Fas piyasasında Türk ürünlerine özel bir ilgi olduğuna dikkat çekti. Öz, ”Afrika pazarı, Türkiye için fırsatlarla dolu. Bursa, tekstilde büyük bir tecrübeye sahip. Afrika piyasasında aktör olmayı hedefleyen Bursa için Fas doğru bir pazar” dedi.

SÖZ SAHİBİ OLMAK İSTİYORUZ

BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş da, yaptığı konuşmada Bursa’da 8 binden fazla tekstil firmasının faaliyet gösterdiğini hayırlatarak, sektör temsilcilerinin Fas ile ticaretini güçlendirmeyi istediğini vurguladı. Fas’ın Bursa için stratejik bir pazar olduğunun altını çizen Kuş, Bursa’dan Fas’a 420 firmanın ticaret yaptığını dile getirdi. Kuş, ”Bursalı sektör temsilcilerimizle birlikte Afrika pazarında söz sahibi olmak istiyoruz” diye konuştu.

HEDEF REKABETÇİLİĞİ ARTIRMAK

Dünyanın 180’den fazla ülkesine ihracat yapabilen Bursa’nın tekstildeki tecrübesi sayesinde Afrika ülkelerinde daha güçlü olabileceğine dikkat çeken Kuş, kaliteli ve tasarım odaklı tekstil ürünlerini Afrikalı müşterilerle tanıştırmak istediklerini kaydetti. İsmail Kuş, ”Bursa olarak bu amaç doğrultusunda Fas’ta önemli iş görüşmeleri gerçekleştirdik. Ekonomi Bakanlığımızın UR-GE destekleriyle de firmalarımızın hem rekabetçiliğini ve ihracatını artırmayı hem de Türk markalarının global arenada boy göstermesi için çalışıyoruz. Bu vizyon ve kararlılıkla çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi. 

44 TÜRK FİRMASI KATILDI

Kazablanka Ticaret Ateşesi Gökhan Üsküdar ise, Fas’ın tekstil ithalatının yüzde 10’unu Türkiye’nin karşıladığını belirterek, Afrika pazarına açılmayı hedefleyen Bursalı firmalara fuara katıldıkları için teşekkür etti. İnegöllü iş insanlarının bir programı için Fas’ta bulunan Bursa Milletvekilleri Hüseyin Şahin ve İsmail Aydın da Bursalı firmaların stantlarını ziyaret etti. Öte yandan ev tekstili ve giyim sektöründe 11 ülkeden 225 katılımcının stant açtığı fuara 44 Türk firması katıldı. Fuarı bu yıl 15 bin iş profesyonelinin ziyaret etmesi bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X