Bursa için flaş uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 3. Bölge Müdürlüğü, Bursa, Eskişehir, Kütahya ve Bilecik’te toz taşınımı beklendiğini duyurdu.

Bursa için flaş uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 3. Bölge Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, bölgede havanın parçalı ve çok bulutlu olacağı, bölge genelinde toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklığında 3 – 6 derece artması bekleniyor.

Rüzgar, güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden orta ve kuvvetli (40-60 km/saat),öğle saatlerinden itibaren Eskişehir ve Kütahya illeri genelinde zaman zaman kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın öğle saatlerinden itibaren Eskişehir ve Kütahya çevrelerinde güney ve güneybatı yönlerinden kuvvetli rüzgâr, zaman zaman kısa süreli kuvvetli fırtına (40-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, baca gazı zehirlenmesi, çatı uçması, iç kesimlerde toz savrulması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Bölge genelinde (Eskişehir, Bursa, Kütahya, Bilecik) toz taşınımı beklendiğinden, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

BURSA 5 GÜNLÜK TAHMİN

Bugün parçalı bulutlu bir havanın hakim olduğu Bursa’da, Meteoroloji’nin tahminlerine göre önümüzdeki 5 günlük hava durumu şöyle:

25 Nisan Perşembe: Parçalı bulutlu. En düşük 16°C, en yüksek 26°C
26 Nisan Cuma: Gök gürültülü sağanak yağışlı. En düşük 13°C, en yüksek 22°C
27 Nisan Cumartesi: Parçalı bulutlu. En düşük 12°C, en yüksek 24°C
28 Nisan Pazar: Gök gürültülü sağanak yağışlı. En düşük 10°C, en yüksek 25°C
29 Nisan Pazartesi: Gök gürültülü sağanak yağışlı. En düşük 12°C, en yüksek 24°C

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X