Bursa içme suyu krizi yaşar mı? Hızla düşüyor aman dikkat!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa barajlarındaki hızlı düşüşü ve alınması gereken önlemleri bugünkü köşesine taşıdı…

Bursa içme suyu krizi yaşar mı? Hızla düşüyor aman dikkat!

Aydın, yazısında dikkat çeken şu bilgileri verdi:

Karadeniz sel ve su baskınları yaşarken, coğrafyaları altüst eden, akarsu yataklarının rejimini değiştiren yağışlar bir türlü batıya gelemedi.

Türkiye yangın, sel ve su baskınlarıyla uğraşırken topraklarının büyük bölümünde de kuraklık söz konusu. Ne yazık ki,  kuraklık tarımsal üretime de sekte vurdu. Bir çok üründe rekolte düştü. Suya hasret kalan topraklarda beklenen verim alınamadı. Göller, nehirler, akarsu yatakları kurudu.

Kuraklık sıkıntısı çeken kentlerimizden biri de Bursa.

Bursa’nın barajlarındaki içmesuyu da hızla tükeniyor.

Dün BUSKİ Genel Müdürlüğü’nün günlük aktardığı baraj doluluk oranlarına bakarken, Doğancı Selahattin Saygı Barajı’ndaki doluluğun neredeyse yarı yarıya indiği ve yüzde 52’ye düştüğünü görüyoruz

Keza, aynı havzadaki Nilüfer Barajı’nda doluluk da yüzde 82’lerde görünüyor.

Yani, iki barajda da hızlı bir düşüş söz konusu.

Elbette bir susuzluk tehlikesi yok deniyor ama yağışlar gelmez ve düşüş bu hızla devam ederse bunun olmayacağı da garanti değil.

Baraj havzasındaki hızlı azalmaya bakıp, tasarrufa yönelmekte fayda var.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X