Bursa İhtisas Vergi Dairesi açıldı

KDV iadelerini hızlandıracak Bursa İhtisas Vergi Dairesi ile Setbaşı Hizmet Binası’nın açılış kurdelesini GİB Başkanı Adnan Ertürk ve Bursa Vergi Dairesi Başkanı Nuri Karakaş birlikte kesti.

Bursa İhtisas Vergi Dairesi açıldı

ASLIHAN AYDIN

Bursa İhtisas Vergi Dairesi, Gelir İdaresi Başkanı (GİB) Adnan Ertürk’ün de hazır bulunduğu törenle açıldı.

Ataevler Hizmet Binası’nda faaliyete geçen vergi dairesi ile Katma Değer Vergisi (KDV) iadelerinin etkinleştirilmesi ve hızlandırılması, iade süreçlerinin standartlaştırılması, KDV iadesi konusunda uzmanlaşmış personel ile mükelleflere daha kaliteli hizmet verilmesi amaçlanıyor. Törende konuşan GİB Başkanı Adnan Ertürk, İhtisas Vergi Dairesi’nin, mükelleflerin işlemlerini hızlı ve doğru bir şekilde yapabilmesine katkı sağlayacağını söyledi. Türkiye’de 450 civarında vergi dairesi bulunduğunu belirten Ertürk, “Eğer bir ihtisaslaşma olmazsa bütün vergi daireleri dağınık bir şekilde bu işi yapmak zorunda kalır. Bu da işlemlerde gecikmeye sebep olur” dedi.

922 MÜKELLEFİ VAR

Bazı vergi türlerinde, mükellefe bazı iadelerin yapılması gerektiğini dile getiren Ertürk, ”Söz konusu durum gelir, kurumlar ve katma değer vergilerinde de oluyor. Ama bizim iadelerimizin yüzde 92’sini KDV iadeleri oluşturuyor ve bu işlemler sistemde önemli bir hale geliyor” ifadelerini kullandı. Bursa İhtisas Vergi Dairesi’nin 922 mükellefi olduğunu dile getiren Ertürk, “Bursa’daki toplam KDV iadelerinin yüzde 92’sini bu daire yapacak. Uzmanlaşmış olduğu için hız ve doğruluk getirecek” diye konuştu. Ertürk, şu anda Ankara, İstanbul, Bursa gibi illerde bulunan ihtisas vergi dairelerinin  önümüzdeki aylarda yaygınlaşacağını da sözlerine ekledi.

MÜKELLEFE İNANCIMIZ TAM

Bursa programı kapsamında, Setbaşı Hizmet Binası’nın da açılışını yapan Adnan Ertürk şunları kaydetti: “1950 yılında hizmete girmiş bir bina. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın bütün ülke çapında fiziki koşullarının iyileştirilmesine yönelik yoğun bir çalışması var… Mart vergi ayı. Mükelleflerimizin vergilerini ödemek anlamında üzerilerine düşen yükümlülükleri yerine getireceklerine inancımız sonsuz. Geçen yıl hazır beyan sistemi devreye girdi. Bazı mükelleflerimiz internet üzerinden kendi beyannamelerini doldurabiliyor, vergilerini hesaplayabiliyorlar ve ödemelerini de yine dijital ortamdan yapabiliyorlar. Geçen yıl bu konuda başarılı bir performans gösterdik.”

İADE SÜRESİ KISALIYOR 

Bursa Vergi Dairesi Başkanı Nuri Karakaş, Bursa’da KDV iadelerinin 29 günde yapıldığına dikkat çekerek, İhtisas Vergi Dairesi ile süreyi daha da kısaltmayı hedeflediklerini bildirdi. Setbaşı Hizmet Binası’na daha önce tahsilat merkezinin taşındığını hatırlatan Karakaş, “Tüm vatandaşlarımız vergi, harç ve idari para cezaları gibi ödemelerini ortak olarak yapabiliyor. Artık binamızda merkez müdürlüklerimiz de faaliyette bulunacak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X