Bursa ilçeleriyle Türkiye’ye değer katıyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, Bursa’nın hedeflerine ulaşmasında ilçelerin büyük rolü olduğunu söyledi.

Bursa ilçeleriyle Türkiye’ye değer katıyor

Mustafakemalpaşa Ticaret Borsası tarafından 2015 yılında yüksek düzeyde tescil yaptıran üyelerin ödüllendirildiği törende konuşan İbrahim Burkay, Türkiye’nin üretim merkezlerinden olan Bursa’nın kalkınma hedeflerine ulaşmasında ilçelerin performansı ve gücünün büyük rolü olduğunu kaydetti.

“Birlik ve beraberliğimizle aşamayacağımız engel olamaz” diyerek sözlerini sürdüren Burkay, Bursa’nın sanayide olduğu gibi gıda, tarım ve hayvancılık sektörlerinde de büyük potansiyele sahip olduğuna işaret etti. Burkay, ”Topraklarının yüzde 80’i birinci derecede verimli tarım arazisi olan, hayvancılık sektöründe ise her geçen yıl artan performansı ile dikkat çeken Mustafakemalpaşa da, Bursa’mızın hedeflerinde önemli katkılarda bulunmaya devam edecektir” diye konuştu.

ET TESİSİNE DESTEK

İbrahim Burkay, hayvancılık üretiminde önemli bir üretim merkezi olmayı hedefleyen Mustafakemalpaşa İlçesi’nde et entegre tesisinin kurulması noktasında BTSO olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını da ifade ederek, “İnşallah ilçemize ve Bursa’mıza kazandıracağimız yeni tesisler, üreticilerimiz için faydalı bir yatırım olacaktır. Potansiyeli ve sahip olduğu değerleriyle ilçemiz, ülkemize yeni markalar kazandırmaya bundan sonra da devam edecektir” ifadelerini kullandı.

VAZGEÇİLMEZ UNSURLAR

Mustafakemalpaşa Borsa Başkanı Ali Murat Düvenci, tarım ve hayvancılık alanlarının Mustafaemalpaşa bölgesi için vazgeçilmez unsurları olduğunu dile getirerek, “Borsa olarak ilçemizin kalkınması, Bursa’ya ve ülkemize daha fazla değer üretmesi için çalışacağız” dedi. Mustafakemalaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise ilçenin mevcut durumunu daha iyi noktalara taşıma gayreti içinde olduklarını kaydetti. 

“Et, süt, sebze konusundaki kalitemiz ortada. Bunu geliştirecek olan da üreticilerimizdir” mesajı veren Kurtulan, et entegre tesisinin bölgedeki hayvancılığı ciddi anlamda etkileyeceğine inandığını vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X