Bursa İpeği hayat buluyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘Bursa İpeği Yeniden Hayat Bulacak’ projesi kapsamında, Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezi’nde ipekçilikle ilgili çalışmalar hızla devam ediyor.

Bursa İpeği hayat buluyor

Büyükşehir Belediyesi, hem somut hem de somut olmayan kültürel miras çalışmaları kapsamında kent belleğindeki tüm değerleri gelecek nesillere aktarmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda başlatılan ‘Bursa İpeği Yeniden Hayat Bulacak’ projesi ile Bursa İpeği de yeniden gündeme taşınıyor. Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezi’nde gerçekleştirilen çalışmalarda, hem Bursa İpeği’nin tarihi değeri öne çıkıyor hem de ipeğin bir kent markası olarak canlandırılmasını hedefleniyor.

Kozasından ipliğine, kumaşından son ürününe dek her aşamada uygulamalarla, koza üretimi yapan çiftçilerin desteklendiği çalışmalar kapsamında, öğrencilere de kozadan ipek üretimi ile ilgili eğitimler verildi. İpeğin okçuluk sporunda ise çok önemli bir yeri olduğu belirtilirken, Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezi’nde kozadan imal edilen ipek, geleneksel yöntemlerle devdah ile bükülüp ipek ibrişimden kiriş ipi üretildi ve tüm bu aşamalarda UNESCO Kültür Mirası kapsamına alınması hedefiyle Kültür Bakanlığı ile gerekli çalışmalar yapıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X