Bursa iş dünyası saldırıyı kınadı

Bursa’da düzenlenen ve 13 kişinin yaralanmasına neden olan terör saldırısı, iş dünyası tarafından kınandı.

Bursa iş dünyası saldırıyı kınadı

Dün akşam, Bursa’da tarihi Kapalıçarşı’nın Ulu Cami cephesindeki girişine yakın noktada canlı bomba eylemi düzenlendi. Patlamada 13 kişi yaralandı. Bursa iş dünyası temsilcileri bu saldırıyı yayınladıkları mesajlarla tarafından lanetledi.

Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Başkanı Günal Baylan:

 

“BUSİAD olarak kentimizde meydana gelen bu insanlık dışı saldırıyı nefretle kınıyor; patlama sonucu yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Terörün özellikle büyük şehirler başta olmak üzere ülke sathına yayılma planlarının sonlandırılmasını; halkın güven, huzur ve barış ortamına tez zamanda yeniden kavuşmasını diliyoruz. Patlamada parmağı olanların ülkede kaos ve güvensizlik ortamı oluşturma amacında oldukları son derece açıktır. Eli kanlı terör örgütlerinin amaçlarına ulaşamaması için bizlere düşense her zamanki gibi dik durmak ve metanetimizi korumaktır. Şiddettin her türlüsünü lanetliyor, bu saldırıda ve ülkemizin yakın tarihindeki diğer saldırılarda parmağı olan tüm odakların bir an önce yakalanarak adalete teslim edilmesini bekliyoruz.”

 

Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı:

 

“Bursa’da gerçekleşen terör saldırısı her birimizi çok üzmüştür. Bu hain salıdırıyı kınıyor ve terörün bir an önce son bulmasını temenni ediyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşımızın olmaması en büyük tesellimizdir.”

 

Demirtaş OSB Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD) Başkanı Hasan Moral:

 

“Bursa Ulu Camii önünde çirkin yüzünü yeniden gösteren terör saldırısı şiddetle kınıyoruz. Bursamızı hedef alan ve şehrin merkezinde gerçekleşen menfur terör olayında yaralanan 20 hemşerimize acil şifalar diliyor, yıllardır kana doymayan bu kişilerin hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacağını belirtmek istiyoruz.”

 

BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Levent Bilek:

 

“Ülkemizin birlik beraberliğine ve ulu şehrimizin huzuruna yönelik bu saldırıların tekrarlanmaması en büyük temennimizdir. Bu vesile ile saldırı esnasında orada bulunan vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun diyor, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.”

 

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Bursa Şubesi Başkanı Onur Özkul:

 

“Uzun zamandır ülkemizin çeşitli yerlerinde düzenlenen alçak terör saldırıları bu kez Bursamızda gerçekleşti. Bizleri oldukça üzen bu hain saldırıda hayatını kaybeden vatandaşımızın olmaması en büyük teselli kaynağımız olmuştur. Nerden ve kimden gelirse gelsin terörün her türlüsünü lanetliyoruz.”

 

Bursa OSB Sanayici ve İşadamları Derneği (BOSİAD) Başkanı İlker Oral:

 

“Tek tesellimiz can kaybı olmamasıdır. Hainler şunu bilmelidirler ki büyük Türkiye bu saldırılara boyun eğmeyecektir. Teröre inat birliğimizi, beraberliğimizi korumaya devam edeceğiz. Ben tüm Bursa’ya geçmiş olsun diyor, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.”

 

Bursa Mühendis ve Mimar İşadamları Derneği (BUMİAD) Başkanı Orhan Efe:

 

“Hain terör odakları kardeşliğimize ve birliğimize gerçekleştirdikleri saldırılarla hiçbir sonuç elde edemeyeceklerini Bursa’da bir kez daha anladı. Teröre karşı en büyük silahımız karamsarlığa kapılmamak ve moralimizi yüksek tutmak olmalıdır. Dünkü saldırıda hiçbir vatandaşımızın hayatını kaybetmemiş olmasıyla teselli buluyor, şükrediyor ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.”  

 

Bursa Plastik ve Ambalaj Sanayicileri Derneği (BURPAS) Başkanı İlker Biliktü:

 

“Terör örgütleri bu kez Bursa’nın huzuruna kast etti. Bu tür hain odaklara karşı her kesimden insanımızın et ve tırnak gibi bütünleşmesi gerektiğine inanıyorum.”

 

Kayapa Sanayici ve İşadamları Derneği (KSİAD) Başkanı Yalçın Toy:

 

“Kim olursa olsun, neye inanırsa inansın, hangi bahaneye sığınırsa sığınsın huzurumuza kast eden bu canileri şiddetle lanetliyorum.  Hain saldırı, terörün ülkemizde hedefine ulaşamayacağını bir kez daha ortaya koydu. Bu vesileyle hiçbir vatandaşımızın menfur saldırıda hayatını kaybetmemesiyle teselli bulduğumuzu belirtiyor, yaralılarımıza acil şifa diliyorum.”

 

KARACABEY TSO Başkanı Naci Güncü:

 

“Halkımızı korku ve tedirginliğe sürüklemek isteyenlere en sert cevabı birlik ve beraberliğimizi artırarak verebileceğimizi düşünüyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.” 

 

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Bursa Şubesi Başkanı Osman Arslan:

 

“Sivil vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu ve Bursa’nın tarihi bölgesinde gerçekleşen acımasız ve hain saldırıyı bütün nefretimizle lanetliyoruz. Masum vatandaşlarımızı hedef alarak kan dökmeye yönelik yapılan bu eylemler ulu şehrimizin huzurunu, güzel ülkemizin birliğini bozamayacaktır.”

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Namık Ziya Mescioğlu:

 

“Hepimizin gözbebeği Bursamızda, ecdat yadigarı Ulu Cami’de şer odakları tarafından alçakça düzenlenen menfur terör saldırısını ve terörün her türlüsünü nefretle kınıyoruz. Bu hain saldırıyla ülkemizin ve Bursamızın huzurunu bozmayı amaçlayanların heveslerinin kursaklarında kalacağına canı gönülden inanıyoruz. Gün birlik olma, sağduyumuzu koruma, ülkemiz ve Bursamız için her zamankinden daha fazla çalışma günüdür.”

 

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) Başkanı Yavuz Uğurdağ:

 

“Hainliğin, sinsiliğin ve kalleşliğin bir metot olarak kullanıldığı bu terör yolunun er ya da geç kapanacağına olan inancımız asla bitmeyecektir. Menfur saldırıda yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.”

 

Bebe Çocuk Konfeksiyon Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) Başkanı Halil Atalay:

 

“Ülkemizin birlik ve berberliğine yönelik bu saldırıları şiddetle kınıyor, tüm Bursa halkına geçmiş olsun diyor, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X