Bursa iş dünyası taleplerini hükümete aktardı

Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası, Başbakan Binali Yıldırım’ın başkanlığında 365 oda ve borsanın yönetim kurulu ve meclis başkanlarının katılımıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Konferans Salonu’nda dün gerçekleştirildi. Şurada, 81 ilden 365 od

Bursa iş dünyası taleplerini hükümete aktardı

BTSO Başkanı İbrahim Burkay ile Bursa’daki oda ve borsa başkanlarının da katıldığı Şura’da Bursa iş dünyasının taleplerini İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl açıkladı.

Marmara Havzası’na özel teşvik politikaları uygulanması gerektiğini kaydeden Anıl, Teknoloji Sanayi Bölgesi (TEKNOSAB) örneğinde olduğu gibi Marmara Havzası’nda lojistik avantajları ve yatırım maliyetleri cazip, Ar-Ge merkezlerinin kümelenen sektörlerle bir arada olduğu yeni nesil OSB’lerin kurulmasının önemini vurguladı.

GEMLİK ZEYTİNİ VURGUSU

‘Lojistik Köy Projesi’nin de TEKNOSAB ile birlikte yüksek teknolojili üretim ve ihracata büyük katkı sağlayacağını dile getiren Anıl, “Hızlı tren ve Bursa Çevre Yolu’ndan ulaşımın sağlanabileceği Mudanya Ketendere’deki kargo ve yolcu limanının da en kısa sürede yapılması gerekiyor” dedi.

Anıl, konuşmasında Bursa’nın tarım sektöründeki beklentilerini de dile getirdi.

Gemlik tipi zeytinin farklı bölgelerde de üretildiğine işaret eden Anıl, bu durumun iç piyasada ve ihracatta önemli sıkıntılara neden olduğunu söyledi.

Anıl, Gemlik Zeytini Coğrafi İşaret Bölgesi’nin Bursa’da Ürün İhtisas Borsası üzerinden Türkiye’nin depolama ve satış merkezi haline getirilmesiyle sorunun çözüleceğini söyledi. Anıl, Bursa iş dünyasının talepleri doğrultusunda Uludağ’da yönetimin tek elden ve Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X