Bursa iş dünyası teröre karşı tek yürek

Bursa’da kurulu 22 SİAD, tek ses olarak terörü lanetledi. Açıklamada, ”Ülkede kaos ve güvensizlik ortamı oluşturmak isteyenlere karşı metaneti elden bırakmamamız ve insanlığın ortak değerleri etrafında kenetlenmemiz gerekmektedir” denildi.

Bursa iş dünyası teröre karşı tek yürek

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Bursa Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BUSİAD) öncülüğünde biraraya gelen Bursa’daki 22 sanayici ve işadamı derneği (SİAD), Ankara ile İstanbul’daki terör saldırılarına karşı ortak bir deklarasyon yayınladı.

Konuyla ilgili dün Almira Otel’de düzenlenen basın toplantısında grup adına açıklamayı Uludağ Üniversitesi (UÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Dramatik Yazarlık Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Öztahtalı okudu. 13 Mart’ta Ankara’da masum insanları hedef alan hain saldırının herkesi yasa boğduğu ve bu acı tazeliğini korurken hemen ardından İstanbul’da meydana gelen saldırıyla ülkenin bir kez daha sarsıldığı dile getirilen açıklamada, ”Gelinen noktada maalesef acılı yürekleri teselli edecek söz bulamamanın ağırlığı altında ezilmekteyiz” denildi. 

Terör eylemlerinin ülkenin birlik, beraberlik ve huzuruna yönelik olduğunun altı çizilen açıklamada, ”Bu saldırılar karşısında milletçe sağduyumuzu korumalıyız. Hiçbir sorun şiddetle çözülemez. Şiddetten bir çözüm veya gelecek bekleyenlerin insanlık değerleriyle hiçbir bağlantısı olamaz” ifadeleri yer aldı.

KENETLENMEMİZ GEREKİYOR

Çirkin saldırıları gerçekleştirenlerin terör ve şiddet eylemlerinin hiçbir amaç için araç olamayacağını bilmesi gerektiğini dile getirilen açıklama, şöyle devam etti:

“Ülkede kaos ve güvensizlik ortamı oluşturmak isteyenlere karşı fırsat vermemek adına metaneti elden bırakmamamız ve insanlığın ortak değerleri etrafında kenetlenmemiz gerekmektedir. Bu düşünceden hareketle yola çıkan ve kent ile ülke ekonomisine yön veren sanayici ve işadamlarından oluşan Bursa SİAD’ları, ortak irademizi ortaya koyarak ve ortak ses vererek terörü hep birlikte lanetliyoruz.”

BARIŞ ORTAMI SAĞLANMALI

Bursalı SİAD’ların ortak açıklamasında, üzerinde yaşanan coğrafyanın hassasiyetinin farkında olarak gerekli barış ve huzur ortamının tesis edilmesi adına tüm çevrelere önemli görevler düştüğü vurgulandı. ”Geçmişte var olma mücadelesi vererek türlü sorunları ortak dayanışma, kararlılık ve cesaret ile aşmış, kendi kaderini yazma iradesini göstermiş aziz Türk milletinin terör karşısında da aynı kararlılığı göstererek dik bir şekilde ayakta duracağına inanıyoruz” şeklinde devam eden açıklama, ”Saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve yaralılara acil şifalar diliyoruz” cümlesiyle son buldu.

TOPLANTIYA SEKİZ SİAD KATILMADI

Bursa’da deklarasyona imza atmak üzere 30 SİAD davet edilmesine rağmen, toplantıya 22 SİAD’ın katılım sağlaması dikkat çekti. Ortak açıklamanın yapıldığı toplantıda, Anadolu Aslanları Sanayici ve İşadamları Derneği (ASKON), Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD), Gürsu Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜSİAD), İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri ve İşadamları Derneği (İMSİAD), Mobilya Dekorasyon Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MODSİAD), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Türkiye Aile İşletmeleri Derneği (TAİDER), Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) temsilcileri yer almadı. 

İŞTE DEKLARASYONA İMZA ATAN SİAD’LAR

-Anadolu Sanayici ve İş Adamları Derneği (ANASİAD)

-Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD)

-Bilişim Sektörü İş Adamları ve Profesyonelleri Derneği (BİSİAD)

-Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BOSİAD)

-Bursa Girişimci İş Adamları Derneği (BUGİAD)

-Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD)

-Bursa Mühendis ve Mimar İş Adamları Derneği (BUMİAD)

-Bursa Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BUSİAD)

-Genç İş Adamları ve Yöneticileri Derneği (GESİAD)

-Görükle Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÖRSİAD)

-Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (HOSABSİAD)

-İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD)

-Türkiye Kalite Derneği (KALDER)

-Kayapa Sanayici ve İş Adamları Derneği (KSİAD)

-Maden-Mermer Üretici ve Sanayici İşadamları Derneği (MADSİAD)

-Marmara ve İç Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (MARSİFED)

-Nilüfer Sanayici ve İşadamları Derneği (NİLSİAD)

-Orhangazi Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ORSİAD)

-Rumelili Yönetici İş Adamları ve Sanayiciler Derneği (RUMELİSİAD)

-Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD)

-Uluslararası Patent Birliği (UPB)

-Uluslararası Rekabet ve Teknoloji Birliği (URTEB)

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X